עוגת שיש אוורירית וגבוהה
עוגת בחש, אפה והגש קלאסית, טעימה ומרשימה
המרכיבים ל8 מנות / תבנית 28X23:
- 6 ביצים מס' 1
- 1.25 כוס מיץ תפוזים
- 1.5 כוס סוכר
- 3 כוסות קמח תופח מנופה
- 0.75 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף גדושה אבקשת שוקו ממותקת
- 1 כף גדושה אבקת קקאו רגילה
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את הביצים (חלמונים וחלבונים), את החלבונים יש לשים בקערת מיקסר.
-
02.
מקציפים כ-3 דקות על מהירות גבוהה את החלבונים.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה ומקציפים עוד 1 דקה על מהירות גבוהה.
-
04.
מעבירים לכלי גדול את החלבונים המוקצפים.
-
05.
מכניסים לקערת המיקסר את החלמונים, תמצית הווניל, מיץ התפוזים והשמן ומערבבים עם וו גיטרה.
-
06.
מוסיפים בהדרגה את הקמח עד לקבלת עיסה חלקה.
-
07.
מוסיפים 3 כפות גדושות ממקצפת החלבונים ומערבבים היטב.
-
08.
מקפלים את עיסת החלבונים עם עיסת החלמונים - חשוב לקפל היטב אך לא יותר מידי.
-
09.
שופכים חצי מהבלילה לתבנית משומנת.
-
10.
מוסיפים לחצי השני את הקקאו והשוקולית ומקפלים היטב.
-
11.
מוסיפים את הבלילה החומה על הלבנה.
-
12.
עוברים עם לקקן בצורת בחישה של שמיניות על 2 הבלילות כדי ליצור מרקם מעורב.
-
13.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 למשך 45 דקות או עד שקיסם ננעץ עד תחתית העוגה ויוצא יבש. ניתן להוציא את העוגה מהתנור מיד כשמוכנה (כמעט ולא צונחת).
טיימר מופעל