מתכון כרובית צלויה בתנור עם רימונים | השף הלבן

כרובית צלויה בתנור עם רימונים

מעדן מקורי של כרובית, טחינה וגרעיני רימון

מאת: נעמי אבליוביץ'
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית צלויה בתנור עם רימונים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 שקית כרובית קפואה
  • טחינה גולמית
  • צרור עלי פטרוזליה שטופים וקצוצים דק
  • גרגרים מ-1 רימון
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 02.

    מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את פרחי הכרובית לפי הוראות ההכנה המופיעות על גבי האריזה. מסננים ומניחים בקערה גדולה.

  • 03.

    מתבלים את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית האפיה, כאשר הכרוביות בשכבה אחידה. צולים בתנור עד להזהבה, 30-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    מעבירים את פרחי הכרובית הצלויה לצלחת הגשה. סוחטים מעל מיץ לימון בנדיבות ומזליפים טחינה גולמית בנדיבות. מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצים וגרגרי הרימון ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(403)