מתכון קראמבל שזיפים | השף הלבן

קראמבל שזיפים

חגיגה של פירות קיץ עם קראמבל חמאתי וקצפת מתוקה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קראמבל שזיפים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 500 גרם שזיפים, מגולענים וחתוכים לרבעים
  • 3 כפות סוכר
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כפית קמח
לתערובת הפירורית:
  • ½ כוס סוכר חום
  • ½ כוס קמח
  • ½ כוס שיבולת שועל
  • 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
להגשה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
  • 1 כף סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית חסינת חום.

  • 03.

    בקערה, מניחים את השזיפים, הסוכר, קליפת הלימון, הקינמון והקמח ומערבבים היטב לכיסוי. מעבירים את התערובת לתבנית.

  • 04.

    להכנת הקראמבל, מניחים בקערה את הסוכר, הקמח ושיבולת השועל ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה הרכה ומעבדים עם קצות האצבעות לתערובת פרורית.

  • 05.

    מפזרים את התערובת הפירורית מעל השזיפים ומהדקים.

  • 06.

    אופים בתנור כ- 35 דקות עד שהשזיפים מבעבעים והקראמבל מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 07.

    בקערת מיקסר, מניחים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת. מוסיפים את כף הסוכר ומקציפים מספר שניות נוספות.

  • 08.

    מגישים את הקראמבל חם בתוספת הקצפת.

הכנת? כאן מדרגים
(207)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.