מאפה עלי סיגר במילוי גבינה וצימוקים
אביגיל משתפת אותנו במתכון למאפה גבינות מתוק ונפלא
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 מנות:
- 1 חבילה עלי סיגר שהופשרו במקרר
- 1 חבילה גבינת כנען
- 4 כפות סוכר
- 2 סוכר וניל
- 1 ביצה
- גרידת לימון מלימון אחד
- חופן צימוקים או חמוציות לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות. לאחר מכן, שמים בקערה את הגבינה ומוסיפים את כל שאר המצרכים. מערבבים היטב.
-
02.
לוקחים עלה סיגר וחוצים אותו לחצי. מניחים על משטח העבודה כשהצד העגול מופנה אלינו והצד הישר,זה שחתכנו רחוק מאיתנו.
-
03.
מניחים מהמלית מעט על הצד העגול ומגלגלים בעדינות לסיגר הדוק.
-
04.
מניחים את הסיגרים בתבנית עם נייר אפיה. להכנת מאפה שבלולים מגלגלים כל סיגר בעדינות לשבלול ומניחים בתבנית מוארכת או עגולה בצורה צפופה אחד ליד השני.
-
05.
מערבבים בכוס 2 כפות שמן עם 2 כפות דבש ומורחים על הסיגרים או על המאפה.
-
06.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות עד שהסיגרים מזהיבים.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים מהתנור, מקררים, בוזקים אבקת סוכר ואפשר גם לקשט במעט שוקולד מריר מומס.
הכנת? כאן מדרגים