מתכון מלנזנה פרמיג'יאנה | השף הלבן

מלנזנה פרמיג'יאנה

הישר מהמטבח האיטלקי קבלו מאפה שכבות טעים של חצילים וגבינת פרמזן

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מלנזנה פרמיג'יאנה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 3-4 מנות:

  • 2 חצילים, שטופים
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 פחית (800 גרם) עגבניות קצוצות
  • 1 כוס (כ-125 גרם) גבינת גבע-פרמזן קולקשן מגוררת
  • 1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען, מפורקת לגושים
  • 5 כפות פירורי לחם
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-200 מעלות. חוצים את החצילים לאורך ומניחים בתבנית אפייה עמוקה. מושחים את החצילים בשמן זית וצולים בתנור עד שהחצילים רכים ושחומים, כ-35-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    בינתיים, מחממים מחבת עמוקה עם שמן זית. מטגנים את שיני השום כדקה. מוסיפים את העגבניות עם הנוזל ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל,מכסים ומבשלים מעל אש קטנה 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    יוצקים את הרוטב מעל החצילים, מפזרים מעל את גבינת הכנען וגבינת הפרמזן המגוררת.

  • 05.

    מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. בקערה קטנה, מערבבים את פרורי הלחם עם מעט שמן זית. מפזרים מעל החצילים ואופים בתנור עד שהגבינות נמסו והרוטב מבעבע, כ- 20 דקות. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(592)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.