שושני קצף – עוגיות קלאסיות ומושקעות | השף הלבן

שושני קצף

עוגיות קלסיות ומושקעות

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שושני קצף

המרכיבים ל25 מנות:

לבצק:
  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 גביע שמנת תנובה אורגינל
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 חלמונים
  • 200 גרם חמאת תנובה רכה
  • 3 שקיות סוכר וניל
למלית:
  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערה את כל המרכיבים לבצק, לשים לבצק אחיד עוטפים בניילון ניצמד ומקררים שעה.

  • 02.

    מקציפים את החלבונים לקצף יציב מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף נוקשה. מוסיפים פודינג וניל ומקציפים מספר שניות. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים שווים מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה מלבני דק. מורחים כל עלה בחמישית מהמלית, מגלגלים לגליל ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

  • 04.

    מסדרים בתבנית אופים כ-20 דקות עד להזהבה בהירה, אסור להשחים את העוגיות מצננים ושומרים בקופסה סגורה. *2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(534)