חיתוכיות אילסרים ושוקולד
האילסרים (האגוזים הקטנים העגולים שמכונים בטעות אגוזי "לוז", אלה שנותנים את הטעם לממרח הנוטלה) הולכים טוב במיוחד עם שוקולד.
המרכיבים ל24 חיתוכיות:
- 50 גרם אילסרים (אגוזי "לוז") מולבנים (ראו טיפ בסוף)
- 2 כפות קמח אורז
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- ½1 כוסות (185 גרם) קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- 100 גרם חמאת "תנובה" קרה
- 2 חלמונים מביצים גדולות
- 6 כפות (90 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה" 15%
- 100 גרם אילסרים ("לוז") מולבנים (ראו טיפ בסוף)
- 1 כף אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 100 מ"ל (7 כפות) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 1 כף סוכר חום
- 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 2 חלבונים מביצים גדולות
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 3-2 כפות שוקולד מריר מגורר לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בטחינת האגוזים למלית. במעבד המזון מרסקים את 100 גרם האילסרים לפירורים בגודל בינוני (זה בסדר אם חלק קטנטנים וחלק גדולים יותר. הם לא צריכים להיות אחידים), מוציאים לקערית, מערבבים עם אבקת הפודינג ושומרים בצד. משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
02.
מכינים את הבצק לבסיס. שמים במכל של מעבד המזון אילסרים, קמח אורז וסוכר, וטוחנים את האילסרים לפירורים עדינים. מוסיפים קמח מנופה עם אבקת אפייה וחמאה חתוכה לקוביות. מפעילים בלחיצות על כפתור הפולסים עד שהתערובת נראית כפירורי לחם עדינים. מוסיפים חלמונים ושמנת חמוצה, ומעבדים לבצק רך ואחיד. משטחים את הבצק בתבנית בשכבה בעובי אחיד (מורחים בכף ומחליקים בידיים מורטבות מעט). אופים במדף האמצעי של התנור במשך 27-25 דקות, עד שפני הבצק מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים עד שמסיימים להכין את הציפוי. מנמיכים את חום התנור לבינוני נמוך (160 מעלות).
טיימר מופעל
-
03.
שמים שמנת להקצפה, סוכר חום ושוקולד בקערה קטנה (שמתאימה לבישול במיקרוגל, או חסינת־חום), ומחממים במיקרוגל במשך 30 שניות, מערבבים ומחממים במשך 30-20 שניות נוספות (או מניחים את הקערה מעל סיר שמכיל מים על סף רתיחה עד שהשוקולד נמס). מערבבים לתערובת חלקה. יוצקים את תערובת השוקולד על בסיס הבצק האפוי ומורחים אותה על כל שטח הבסיס.
-
04.
בקערה נקייה מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף לקצף נוקשה ומבריק. מטפטפים את מיץ הלימון על הקצף, זורים את תערובת האילסרים, ומערבבים בתנועות קיפול לתערובת אחידה. מורחים את תערובת הקצף על שכבת השוקולד, ומקפידים שתגיע עד נייר האפייה ותיגע בו. זורים למעלה את פירורי השוקולד. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25-20 דקות, עד שפני הקצף זהובים ויבשים. מצננים לגמרי לפני שחותכים ל־24 מרובעים. שומרים במקרר בכלי סגור היטב - מפרידים בין השכבות בנייר אפייה. הערה: אם מעדיפים עוגיות יבשות ופריכות יותר, או אם רוצים לשמור אותן מחוץ למקרר, אפשר להכניס את החיתוכיות (אחרי הצינון) לייבוש של 20 דקות בתנור שחומם לחום נמוך (140 מעלות), ולהשאיר אותן בתנור הכבוי למשך 20 דקות נוספות. טיפ: איפה משיגים אילסרים מולבנים? קונים אילסרים קלויים בחנות הפיצוחים (או קולים לבד), ומשפשפים אותם במגבת מטבח עד שהקליפה החומה יורדת. לא נורא אם נשארות קצת חתיכות קליפה, זה לא פוגם בטעם. אפשר גם לקנות אילסרים מולבנים לא־קלויים בחנויות מתמחות במוצרים לאפייה - את אלה צריך לקלות קצת (8 דקות בחום בינוני) לפני הטחינה. בחיתוכיות המעולות האלה הם נמצאים גם בבצק הפריך העשיר וגם בציפוי המקצפת שמכסה את מלית השוקולד.
טיימר מופעל