מתכון ארטיק שוקולד – חלבה | השף הלבן

ארטיק שוקולד – חלבה

ארטיקים עגולים, מרעננים ומתוקים שמכינים בקלי קלות בכוסות חד פעמיות ושומרים בפריזר ליום חמסין

מאת: קרין גורן "לחם ארז"
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ארטיק שוקולד – חלבה

המרכיבים ל30 מנות / 2 תבניות אינגליש קייק או 30 ארטיקים:

לשכבת השוקולד:
  • 400 גרם ממרח שוקולד (למשל נוטלה)
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה השף הלבן 32%
לשכבת החלבה:
  • 400 גרם ממרח חלבה
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה השף הלבן 32%
  • 150 גרם חלבה מפוררת
להרכבת הארטיקים:
  • 30 מקלות קינמון
  • 30 כוסות חד פעמיות קטנות (אלה ששותים בהן יין בהרמות כוסית בעבודה....)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את שכבת השוקולד:

  • 02.

    מערבבים חצי כוס שמנת מתוקה עם ממרח השוקולד לתערובת חלקה. מקציפים את יתרת השמנת במיקסר עד לקבלת שמנת יציבה.

  • 03.

    מקפלים פנימה את תערובת השוקולד. יוצקים לכוסות עד מחצית הגובה.

  • 04.

    מכינים את שכבת החלבה:

  • 05.

    מערבבים חצי כוס שמנת מתוקה עם ממרח החלבה לתערובת חלקה. מוסיפים פירורי חלבה פנימה ומערבבים.

  • 06.

    מקציפים את יתרת השמנת במיקסר עד לקבלת שמנת יציבה. מקפלים פנימה את תערובת החלבה. יוצקים לכוסות מעל שכבת השוקולד, כמעט עד הסוף.

  • 07.

    נועצים מקל קינמון באמצע ומקפיאים למשך הלילה. להגשה- גוזרים את הכוס ומשחררים את הארטיקים. לקינוח מושחת במיוחד אפשר לטבול את הארטיקים הקפואים בשוקולד מריר מומס לקבלת ציפוי שוקולד קראנצ’י מסביב.  

הכנת? כאן מדרגים
(67)