ארטיק שוקולד – חלבה
ארטיקים עגולים, מרעננים ומתוקים שמכינים בקלי קלות בכוסות חד פעמיות ושומרים בפריזר ליום חמסין
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל30 מנות / 2 תבניות אינגליש קייק או 30 ארטיקים:
לשכבת השוקולד:
- 400 גרם ממרח שוקולד (למשל נוטלה)
- 2 מיכלי שמנת מתוקה השף הלבן 32%
לשכבת החלבה:
- 400 גרם ממרח חלבה
- 2 מיכלי שמנת מתוקה השף הלבן 32%
- 150 גרם חלבה מפוררת
להרכבת הארטיקים:
- 30 מקלות קינמון
- 30 כוסות חד פעמיות קטנות (אלה ששותים בהן יין בהרמות כוסית בעבודה....)
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את שכבת השוקולד:
-
02.
מערבבים חצי כוס שמנת מתוקה עם ממרח השוקולד לתערובת חלקה. מקציפים את יתרת השמנת במיקסר עד לקבלת שמנת יציבה.
-
03.
מקפלים פנימה את תערובת השוקולד. יוצקים לכוסות עד מחצית הגובה.
-
04.
מכינים את שכבת החלבה:
-
05.
מערבבים חצי כוס שמנת מתוקה עם ממרח החלבה לתערובת חלקה. מוסיפים פירורי חלבה פנימה ומערבבים.
-
06.
מקציפים את יתרת השמנת במיקסר עד לקבלת שמנת יציבה. מקפלים פנימה את תערובת החלבה. יוצקים לכוסות מעל שכבת השוקולד, כמעט עד הסוף.
-
07.
נועצים מקל קינמון באמצע ומקפיאים למשך הלילה. להגשה- גוזרים את הכוס ומשחררים את הארטיקים. לקינוח מושחת במיוחד אפשר לטבול את הארטיקים הקפואים בשוקולד מריר מומס לקבלת ציפוי שוקולד קראנצ’י מסביב.
הכנת? כאן מדרגים