מתכון חיתוכיות לימון | השף הלבן

חיתוכיות לימון

במיוחד למכורים לטעם החמצמץ משתפת אותנו נעמי אבליוביץ' במתכון פשוט להכנה של חיתוכיות לימון מזוגגות.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חיתוכיות לימון
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 20 / תבנית בראוניז:

  • 100 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מיץ סחוט מ-1/2 לימון
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/4 כפית מלח
לזיגוג לימון:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1.5 כפות מיץ לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בראוניז בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה, סוכר וקליפת לימון ומערבלים לתערובת בהירה ותפוחה, כ-3 דקות. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשנייה. מוסיפים את תמצית הווניל ומיץ הלימון ומערבלים היטב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    בעקרה נפרדת, מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים לבלילה בהדרגה ותוך כדי ערבול רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    יוצקים את התערובת לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. אופים בתנור עד שקיסם שמחדירים במרכז התבנית יוצא יבש, כ- 25-20 דקות. מניחים להתקרר ובינתיים מכינים את הציפוי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מניחים את אבקת הסוכר בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ובעזרת כפית מערבבים לציפוי סמיך. אם צריך, מוסיפים מיץ או אבקת סוכר. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומניחים להתקשות כ-30 דקות לפני שפורסים לריבועים.

    טיימר מופעל
    00:30:00

הידעת?

הקטע המעניין עם קינוחים הוא שחשוב לא רק להתאים את הקינוח הנכון לקהל הנכון, אלא גם לזמן הנכון בשנה. יש קינוחי קיץ ויש כאלו לחורף. אם אתם מחפשים קינוח קיץ חדש ומפתיע, יש לכם מזל. קבלו מתכון של אפרת ליכנטשטט לחיתוכיות לימון מושלמות לקיץ. קינוח מפנק היישר לקיץ המשלב בתוכו לימון בדרכים מפתיעות. מדובר במתכון לסוג-של פאי לימון פטנט עם 6 מרכיבים בלבד, שישאיר את האורחים שלכם המומים! מתכון מצוין וקל מאוד להכנה.

הכנת? כאן מדרגים
(207)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.