סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט
סלט מלא בדברים טובים המהווה ארוחה טעימה ומזינה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל6-4 מנות:
- 750 גרם תפוחוני אדמה
- 1/3 כוס קורנישונים, פרוסים לטבעות (מלפפונים חמוצים קטנטנים שמוכרים בצנצנת)
- 2 ביצים קשות מקולפות וקצוצות
- ½ בצל סגול קצוץ דק
- ¼ כוס עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים דק
- 2 כפות חומץ תפוחים
- ¼ כוס שמן זית
- 1 מיכל יוגורט תנובה
- 1 כף חרדל דיז'ון
- מלח ים לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה:
- 4 צנוניות קטנות, פרוסות לטבעות דקות
- צרור עלי עירית קצוצה דק
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את התפוחונים בסיר ומציפים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך. מסננים.
-
02.
חוצים את התפוחונים, מניחים בקערה גדולה ומוסיפים את החומץ.
-
03.
בקערה קטנה, מניחים את היוגורט, חרדל ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
-
04.
מוסיפים לתפוחונים את טבעות הקורנישונים, הביצים הקצוצות, הבצל ועלי הפטרוזיליה ומערבבים.
-
05.
מוסיפים את רוטב היוגורט לאט ובהדרגה. הרוטב צריך לכסות את כל הרכיבים אבל לא להטביע אותם. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
-
06.
לפני ההגשה מפזרים מעל את פרוסות הצנונית ועירית קצוצה.
הכנת? כאן מדרגים