סלט תפוחי אדמה במיונז
סלט מיונז עם תפוחי אדמה, אפונה וגזר בטעם של עוד
המרכיבים ל3:
- 2 תפוחי אדמה
- 2 ביצים
- 1 קופסת שימורים של אפונה וגזר
- 1/2 בצל
- 4-3 מלפפונים בחומץ
- 3-2 כפות מיונז
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים תפוחי אדמה וביצים על הגז במשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
חותכים לקוביות בצל ומלפפון חמוץ ומניחים בקערה.
-
03.
כאשר תפוחי אדמה והביצים המבושלות מוכנים חותכים גם אותם ומוסיפים לקערה.
-
04.
שופכים את המים מקופסת השימורים ומוסיפים את האפונה והגזר לקערה.
-
05.
מערבבים עם 3-2 כפות של מיונז.
הידעת?
המטבח הרוסי תרם לא מעט לקולינריה המקומית שלנו פה בארץ. החל במרק הבורשט המוכר, דרך האיקרה הפופולרית ועד קינוח הקומפוט המפורסם. אולם אם יש מנה אחת שבאמת חדרה למטבח הישראלי, עד לרמה שהרבה מאוד אנשים אפילו לא מודעים לכך שמדובר במנה מהמטבח הרוסי, היא ללא ספק סלט תפוחי אדמה במיונז. ניתן למצוא אותו בכל מקום - החל בפלטת מזטים גדולה במסעדה מזרחית ועד בסעודה חגיגית עם כל המשפחה. במיוחד לכבוד החגים, הבאנו לכם מתכון מפנק של סלט מיונז עם תפוחי אדמה, אפונה וגזר בטעם של עוד. זה הזמן להתחבר קצת שוב לשורשים הרוסיים שלנו.