מתכון אומלט פטריות ועמק | השף הלבן

אומלט פטריות ועמק

גבינה ופטריות — שילוב מנצח שעושה נפלאות לחביתה פשוטה של ארוחת בוקר או ערב

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אומלט פטריות ועמק
צילום: אסף אמברם עיצוב: דלית רוסו

המרכיבים ל2 מנות:

  • 4 ביצים
  • מלח
  • פלפל
  • ‏2 כפות שמן זית
  • ‏6 פטריות שמפיניון (ללא רגל) פרוסות דק
  • ‏1 גבעול בצל ירוק פרוס דק
  • ‏3 פרוסות גבינת עמק "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים היטב ביצים עם מלח ופלפל. 

  • 02.

    מחממים שמן זית או חמאה במחבת בינונית עם ציפוי מונע הידבקות. מטגנים את הביצים 3-2 דקות על להבה בינונית עד ששולי החביתה מתייצבים. 

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מפזרים פטריות ובצל ירוק על מחצית פני השטח של החביתה. מניחים מעל פרוסות עמק ומקפלים את החביתה לשניים. מבשלים 2 דקות על להבה נמוכה, מחליקים לצלחת ומגישים מיד. 

    טיימר מופעל
    00:02:00

הידעת?

תזונה מאוזנת חשובה לגדילה תקינה וכוללת בין היתר מוצרים המכילים חלבון איכותי, כמו מוצרי חלב, ויטמינים ומינרלים מירקות ופירות.

המנה מכילה 31% ממנת הסידן היומית המומלצת לגילאי 4-8.

הכנת? כאן מדרגים
(53)