קציצות בשר ברוטב
קציצות בשר שמתאימות לכל ארוחה בשרית ואהובות על כל בני הבית
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- קילו בשר בקר טחון
- פטרוזליה קצוצה דק
- שמיר קצוץ דק
- 2 שיני שום
- מלח
- פלפל
- ביצה אחת
- 3 כפות פירורי לחם
- פפריקה מתוקה
- בצל 1 גדול קצוץ
- 2 כפות שמן זית
לרוטב:
- 3 עגבניות קצוצות ממש דק
- רסק עגבניות
- בצל אחד גדול קצוץ
- מלח
- 2 כפיות סוכר
- חצי כוס מים
- קטשופ
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את המצרכים בקערה ומוסיפים מעט פלפל ומלח.
-
02.
מגלגלים לכדורים ומרתיחים מחבת בשמן זית ומטגנים את הקציצות.
-
03.
בזמן הטיגון מכניסים את העגבניות הקצוצות והבצל לסיר ומבשלים עד לקבלת רוטב. מוסיפים כחצי כוס רסק עגבניות ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים מלח, אחרי 10 דקות מוסיפים 2 כפיות סוכר וקטשופ ''אסם'' לפי הטעם ליצירת טעם מתקתק, ואז מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את כל הקציצות ומבשלים במשך 25-20 דקות נוספות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים