קציצות לגריל עם טחינה, צנובר ונענע
מושלם למסיבת גן בצהריים

המרכיבים ל מגש בינוני:
- 1 ק"ג בקר טרי טחון "אדום אדום"
- פלפל שחור גרוס
- 1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
- 1 כף גדושה צנוברים קלויים
- 1 כפית טחינה גולמית
- 1/2 כפית זרעי כמון כתושים במכתש
- 1/2 כוס פטרוזיליה
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כף גדושה עלי נענע קצוצים
- 1 כף גדושה קטשופ
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
מעבירים את הבשר הטרי אל קערה ומתבלים ב-2 קורט פלפל שחור גרוס, הבצל הקצוץ, הצנוברים, חצי כפית זרעי הכמון, הטחינה הגולמית, השום, הפטרוזיליה, כף קטשופ גדושה, 2 כף שמן זית ומערבבים לעיסה אחידה.
-
02.
מכינים מראש מגש בינוני מרופד בנייר אפייה, עליו נניח את הקציצות.
-
03.
מרטיבים קלות את הידיים.
-
04.
מגלגלים מתערובת הבשר כדורים בינוניים. יש לדחוס את הבשר מעט בזמן הגלגול. פוחסים לעובי ס"מ וחצי ומהדקים את השוליים.
-
05.
מסדרים את הקציצות במקביל מעל נייר האפייה, במידת הצורך ניתן להניח מעל הקציצות נייר אפיה ולסדר שכבה נוספת.
-
06.
משאירים במקרר לשעה עבור ספיחת טעמים.
-
07.
צולים מעל הגריל החם על רשת משומנת ונקייה.
-
08.
לקראת סיום הצלייה מפזרים מעט מלח גס מעל הקציצות להשלמת הטעם. מגישים חם.