שטרודל פירות יבשים
שטרודל עם טוויסט שמתאים לט"ו בשבט
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות / תבנית מאורכת 28X6 ס"מ:
לבצק:
- 350 גרם קמח תופח ( חבילה קטנה )
- 200 גרם חמאת תנובה, רכה
- 1 גביע שמנת אורגינל
- 1 חלמון
- 2 כפות סוכר
למלית:
- 2 חלבונים
- 200 גרם צימוקים בהירים
- 200 גרם דבלים ( תאנים מיובשים ) קצוצות
- 200 גרם אגוזים קצוצים גס
- 150 גרם תמרים קצוצים
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1/2 כוס שומשום
- 1/2 קוקוס
- מרקחת פובידל למריחה
לציפוי:
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמן
- אבקת סוכר לזרייה
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
להכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.
-
03.
להכנת המלית: מקציפים את החלבונים מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ.).
-
04.
מחלקים את הבצק לארבעה. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ"מ. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.
-
05.
טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות. אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים