מתכון שטרודל פירות יבשים | השף הלבן

שטרודל פירות יבשים

שטרודל עם טוויסט שמתאים לט"ו בשבט

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שטרודל פירות יבשים

המרכיבים ל10 מנות / תבנית מאורכת 28X6 ס"מ:

לבצק:
  • 350 גרם קמח תופח ( חבילה קטנה )
  • 200 גרם חמאת תנובה, רכה
  • 1 גביע שמנת אורגינל
  • 1 חלמון
  • 2 כפות סוכר
למלית:
  • 2 חלבונים
  • 200 גרם צימוקים בהירים
  • 200 גרם דבלים ( תאנים מיובשים ) קצוצות
  • 200 גרם אגוזים קצוצים גס
  • 150 גרם תמרים קצוצים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שומשום
  • 1/2 קוקוס
  • מרקחת פובידל למריחה
לציפוי:
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמן
  • אבקת סוכר לזרייה
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    להכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.

  • 03.

    להכנת המלית: מקציפים את החלבונים מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ.).

  • 04.

    מחלקים את הבצק לארבעה. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ"מ. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.

  • 05.

    טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות. אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(208)