מתכון אחד לשלוש פשטידות לשבועות – תוכן קולינרי | השף הלבן

מאחד יוצא שלוש – מתכון אחד לשלוש פשטידות לשבועות

שבועות הוא ללא ספק החג של הגבינות. הוא היחיד שבו הארוחה המשפחתית הגדולה היא בכלל…חלבית. מאכלים חלביים אהובים על החך הישראלי. והם יכולים לייצר ארוחת חג מצוינת, אשר אינה נופלת מארוחת חג עם בשרים..

מאת: עורך השף הלבן
מאחד יוצא שלוש - מתכון אחד לשלוש פשטידות לשבועות

את שולחן החג מקשטים סלטים חיים וצבעוניים, גבינות רכות וקשות מסוגים שונים, מגוון עשיר של לחמים טובים, פסטות, מאפים והכי חשוב פשטידות. המאפה האהוב, שהוא חלק בלתי נפרד משולחן החג, הוא מנה עיקרית מצוינת- טעימה, מכילה פחמימות, חלבונים וירקות שונים.  

ברוב המקרים, פשטידה אחת לא תספיק לכלל האורחים כולם ולבני המשפחה, במיוחד במשפחות מרובות ילדים. לכן מומלץ כי תערכו מראש עם כמה פשטידות על שולחן החג. ייתכן כי להכין מספר מאפים שונים נשמע כמו עבודה רבה, אך זה לא חייב להיות כך!

 

למעשה, לרבות מהפשטידות בסיס זהה- הכוונה היא שהשלב הראשוני של ההכנה מתנהל אותו הדבר, וגם המרכיבים הנדרשים לו הם אותם מרכיבים. זהו הטריק הגדול שמאפשר להכין כמה פשטידות בעת ובעונה אחתהכינו מראש כמות מספקת מבלילת הבסיס, וכשלב שני הפכו מכל בלילה פשטידה אחרת בעזרת מרכיבים נוספים. 

איך תעשו את זה בפועל? בכתבה זו נלמד כיצד להכין את בלילת הבסיס, שממנה תוכלו ליצור פשטידות רבות, וכיצד להפוך אותה לשלוש פשטידות שונות, שאותן תוכלו להגיש לשולחן החג בשבועות. 

 

הבסיס המושלם שמתאים כמעט לכל פשטידה! 

 

לפשטידה אין בסיס המורכב משום סוג של בצק. לא עלים, לא טארט וגם לא פילו. הבלילה היא זו המשמשת גם כבסיס הפשטידה וממנה ניתן להכין סוגים רבים של פשטידות לשבועות. את הבלילה עצמה, ניתן "לשדרג" לפי הטעם, ולהוסיף לה מרכיבים מעניינים. 

בקערה גדולה ערבבו גבינת קוטג', גבינה מגורדת (פרמזן, צהובה, מוצרלה), גבינה בולגרית, שמנת, ביצים, קמח, מעט חלב, מלח ופלפל. 

הקפידו להכין כמות של בלילה גדולה, שתספיק לשלושה מאפים. את הקערה עטפו בניילון נצמד, נייר כסף או מגבת, והכניסו למקרר לבינתיים.


 

פשטידה ירוקה וטעימה במיוחד 

 

להכנת פשטידת ברוקולי הכינו מראש כמות גדולה של פרחי ברוקולי, כדי להבטיח שהטעם שלהם יהיה הדומיננטי במאפה. חלטו אותם במים רותחים עם מעט מלח, עד להתרככות. לאחר שהחליטה הושלמה, חתכו אותם לחתיכות קטנות וטגנו קלות במחבת עם מעט שמן זית. הוסיפו לטיגון שיני שום (חתוכות או שלמות), מלח ופלפל, בצלים קצוצים, שקדים או צנוברים. 

שפכו לקערה כשליש מתערובת הבסיס, והוסיפו את פרחי הברוקולי החמים. ערבבו יחד עד קבלת תערובת אחידה. העבירו אותה לתבנית משומנת או מכוסה בנייר אפייה, והכניסו לאפייה לתנור שחומם מראש עד להשחמה. 

 

כל סוגי הבצלים בפשטידה אחת 

 

על פי גרסה זו, תוכלו להכין פשטידת בצלים משגעת המשלבת בתוכה מגוון סוגים שונים של בצלים! 

הכינו מראש בצלים לבנים וסגולים, בצלי שאלוט, בצל ירוק וכרישה. חתכו אותם לפי טעמכם (קצוץ, חתיכות גדולות, רצועות) וטגנו במחבת עם מעט שמן זית. הוספו שיני שום, פטרוזיליה קצוצה, פרוסות שקדים או צנוברים, מלח ופלפל. תוכלו להעשיר את התערובת בהוספת תרד, סלרי, או אפילו עגבניות! 

אל קערה מלאה בשליש מתערובת הבסיס, שפכו את תבשיל הבצל וערבבו היטב. הכינו תבנית משומנת או מכוסה בנייר אפייה, ואליה מזגו את כל תערובת הפשטידה. תוכלו לקשט אותה עם בצלצלי שאלוט חתוכים שאותם תסדרו מעליה, ולפזר בצל ירוק קצוץ. הכניסו לתנור שחומם מראש, עד להשחמה. 

 

אי אפשר בלי פטריות 

 

פשטידת פטריות ניתן להכין עם פטריות מקופסת שימורים, אך היא הרבה יותר טעימה עם פטריות טריות! 

חתכו כמה סוגים של פטריות – שמפיניון, פורטבלה ושיטאקי למשל, אל מחבת מחוממת עם מעט שמן זית, וטגנו קלות. הוסיפו מעט בצל קצוץ, פטרוזיליה, מלח ופלפל. תוכלו להוסיף גם כרישה או תרד, ולהפוך את הטעם למעניין עוד יותר. לקערה ובה השליש האחרון של תערובת הבסיס, שפכו את תבשיל הפטריות, וערבבו עד לתערובת אחידה. העבירו לתבנית משומנת או מכוסה בנייר אפייה, ומשם לתנור החם. 

 

אלו הן רק שלוש דוגמאות למגוון האפשרויות שאפשר ליצור עם תערובת הבסיס! באופן דומה, תוכלו להכין גם פשטידת תירס, קישואים, גבינות, זיתים, כרובית, בטטה ועוד פשטידות רבות וטעימות שהאורחים שלכם ישמחו לטעום בחג השבועות הקרוב.. 

 

מאחד יוצא שלוש - מתכון אחד לשלוש פשטידות לשבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.