מתכונים מעולים עם קישואים
קישוא, בן למשפחת הדלועים קצת סובל ממוניטין רע בגלל שהוא מזכיר לנו את המלפפון. אז נכון, מדובר בירק שאין לו ממש טעם משלו, הריח והמרקם שלו לרוב מימי או ספוגי אבל אם תדעו איך לבשל אותו נכון ולתת לו את הטיפול שהוא צריך הוא יכול להיות הכוכב בתבשיל שלכם. התדמית של הקישוא כירק אנמי, מרתיעה הרבה אנשים אבל הקישוא משתלב נהדר במגוון תבשילים, קל לבשל איתו ובנוסף הוא מצוין לבריאות.

נראה שהעולם מתחלק ל-2 סוגים של
אנשים, אלו שאוהבים קישואים מאד ומוכנים לאכול אותם בכל מצב צבירה ואלו שלא אוהבים
את הקישואים, אולי בגלל שהם לא טעמו קישוא שטיפלו בו נכון. בגלל שהוא ירק חסר טעם
אין ממש סיבה לא לאהוב אותו אלא אם לא הכינו אותו בצורה הנכונה והוא לא ספג את
הטעמים הנכונים. תוכלו למצוא את הקישוא בצורות וצבעים שונים ומה שמשותף לכל הזנים היא העובדה
שיש לקישואים סגולות בריאותיות רבות. ביחס לירקות אחרים, לקישואים יש ערך קלורי
מאד נמוך והוא מומלץ לאנשים שרוצים לשמור על הגזרה או לרדת במשקל. קישואים גם
מכילים מגנזיום, ויטמין C, סיבים
תזונתיים, אשלגן, חומצה פולית ונוגדי חמצון ולכן נחשב לירק מאד בריא בעל סגולות
בריאותיות רבות.
אז מה אפשר להכין מקישואים? במקרה הזה הטעם הניטרלי שלו הופך ליתרון משמעותי ואת הקישוא לירק שניתן לשלב במתכונים רבים. עשינו קצת סדר וריכזנו לכם את המתכונים הטובים ביותר שמכילים קישואים:
מדובר באחת
מהפשטידות הקלות ביותר להכנה, אפשר להכין אותה במהירות והיא טעימה להחריד. ההכנה
שלה דורשת "זריקה של כל המרכיבים לקערה ולהעביר לתנור", פשוט וקל. פשטידת קישואים היא לפעמים כל מה
שאנחנו צריכים בשביל להוסיף לשולחן שלנו טעמים סולידיים יותר לצד מאפים וסלטים קצת
יותר פרועים. אנחנו תמיד מחפשים לשדרג, להוסיף ולשנות אבל לפעמים
ה"פשוט" הוא הטוב ביותר. פשטידת הקישואים טעימה כמו שהיא, היא לא צריכה
תוספות של טעמים מיוחדים ודורשת רק מספר מרכיבים בודדים להכנתה. יתרון נוסף של הפשטידה היא כמות
הקישואים שהיא מכילה שהופכת אותה להיות דיאטטית ביחס לפשטידות אחרות שאנחנו
מכירים. ניתן להכין אותה גם בגרסה לא חלבית כך שהיא תתאים גם אם אתם מחפשים פשטידת
פרווה או אופציה לרגישים ללקטוז וכך תתאים לכל סועדי השולחן.
מי חשב שלהכין לביבות קישואים זה כל כך פשוט? והטעם-
אלוהי. אם אתם מחפשים להכין לביבות פחות שמנות ממה שאנחנו מכירים בדרך כלל, לביבות קישואים עם שמיר יכולים להיות פתרון
מעולה. לקישוא יש סגולות בריאותיות רבות וגם אם תחליטו להכין מהם לביבות, השמן גם
יעזור לירק לשמר את הוויטמינים שבו וגם הלביבות יהיו הרבה יותר מזינות מלביבות מסוג
אחר. מדובר במתכון פשוט וקל להכנה שיבטיח לכם ארוחת ערב מרעננת וכיפית שכל המשפחה
תאהב.
מרק קישואים
כבר יצא לכם לטעום? יש מרקים רבים שמבושלים על טהרת ירק אחד. בין אם זה מרק תירס,
מרק אפונה, מרק עדשים או מרק בטטה. את אלו אתם בטח מכירים אבל ספק אם יצא לכם או
לאורחים שלכם כבר לטעום מרק קישואים חם וקרמי. המתכון למרק קישואים קל להכנה, לא דורש מצרכים רבים והוא
בעיקר טעים.
היתרון הגדול
של הקישוא הוא למעשה החיסרון שלו. הרבה אומרים שמדובר בירק ללא אופי בגלל שאין לו
טעם או ריח מיוחד אבל בדיוק בגלל זה אנחנו אוהבים אותו והוא משתלב נהדר בסלט.
האופי שלו גורם לו להתמסר לכל הטעמים שנמצאים מסביבו ובסלט קישואים זה מורגש אפילו יותר. מדובר בסלט
בריא, עם המון ויטמינים, סיבים תזונתיים וסגולות בריאותיות שטובות למערכת החיסון
שלנו והטעם? ללקק את אצבעות.
