קרם ברולה שוקולד - טעים וקל להכנה | השף הלבן

קרם ברולה שוקולד

הקינוח שיאתגר אתכם, אבל גם שווה כל רגע! קבלו מתכון שוקולדי וטעים במיוחד של אפרת ליכטנשטט לקרם ברולה שוקולד שקשה לעמוד בפניו

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קרם ברולה שוקולד
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל6-7 יחידות:

  • 4 חלמונים
  • 2 מיכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • ⅓ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל / מחית וניל
  • 70 גרם שוקולד מריר קצוץ דק דק
גודל תבנית: כלי הגשה אישיים ותבנית עמוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    טיפ: קוראים את ההוראות מההתחלה ועד הסוף לפני שמתחילים להכין את המתכון.

  • 02.

    מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים תבנית קטנה מלאה במים על הרשת התחתונה, ליצירת סביבה לחה.

  • 03.

    מכינים את הכלים האישיים בתוך תבנית עמוקה נוספת.

  • 04.

    מכינים כלי מזיגה גדול ועליו מסננת.

  • 05.

    מתחילים: בקערה גדולה שמים את החלמונים.

  • 06.

    בקלחת בינונית שמים שמנת, סוכר ואת הוניל.

  • 07.

    מחממים את השמנת והסוכר על אש בינונית ומביאים לסף רתיחה. בזמן הזה טורפים את החלמונים כשתי דקות לבלילה תפוחה ובהירה. רגע לפני שהשמנת מבעבעת מסירים אותה מהאש.

  • 08.

    השוואת טמפרטורות: מוזגים בזרזיף עדין ואיטי מהשמנת אל בלילת החלמונים התפוחה, תוך טריפה מתמדת (יד אחד טורפת ויד שנייה מוזגת) מוזגים בהתחלה ממש כמה כפות וטורפים היטב לפני שממשיכים.

  • 09.

    כעת ממשיכים בקצב קבוע ואיטי, תוך טריפה מתמדת, עד שכל השמנת נטמעה בבלילת החלמונים. (אנחנו עושים את הפעולה הזו לאט כדי לא לקבל חביתה).

  • 10.

    מוסיפים לבלילת החלמונים והשמנת את השוקולד הקצוץ וטורפים לבלילה אחידה.

  • 11.

    מעבירים את הבלילה לכלי המזיגה הגדול דרך מסננת.

  • 12.

    מוזגים את הבלילה לכלים האישיים כמעט עד למעלה, ומשאירים מקום לסוכר שנשרוף בסוף.

  • 13.

    מכניסים את התבנית עם הכלים האישיים לתנור וכשהיא בתוך התנור מוזגים לתוכה (בעדינות ובזהירות לא להרטיב את הקרם) מים רותחים, עד מחצית מגובה הכלים האישיים.

  • 14.

    אופים 25-30 דקות או עד שהקרם מתייצב בצדדים ורוטט במרכז.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 15.

    מוציאים את התבנית בזהירות להצטננות של כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומשם למקרר (לא מכוסה)  להתייצבות של 6 שעות לפחות ועדיף לילה שלם.

  • 16.

    מערבבים את הסוכר החום והלבן. מפזרים מעט סוכר באופן אחיד על פני הקרם הקר ומלהיטים אותו עם מבער עד שהוא נשרף. מגישים מיד!

  • 17.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)