קרם ברולה שוקולד
הקינוח שיאתגר אתכם, אבל גם שווה כל רגע! קבלו מתכון שוקולדי וטעים במיוחד של אפרת ליכטנשטט לקרם ברולה שוקולד שקשה לעמוד בפניו
המרכיבים ל6-7 יחידות:
- 4 חלמונים
- 2 מיכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- ⅓ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל / מחית וניל
- 70 גרם שוקולד מריר קצוץ דק דק
הוראות הכנה:
-
01.
טיפ: קוראים את ההוראות מההתחלה ועד הסוף לפני שמתחילים להכין את המתכון.
-
02.
מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים תבנית קטנה מלאה במים על הרשת התחתונה, ליצירת סביבה לחה.
-
03.
מכינים את הכלים האישיים בתוך תבנית עמוקה נוספת.
-
04.
מכינים כלי מזיגה גדול ועליו מסננת.
-
05.
מתחילים: בקערה גדולה שמים את החלמונים.
-
06.
בקלחת בינונית שמים שמנת, סוכר ואת הוניל.
-
07.
מחממים את השמנת והסוכר על אש בינונית ומביאים לסף רתיחה. בזמן הזה טורפים את החלמונים כשתי דקות לבלילה תפוחה ובהירה. רגע לפני שהשמנת מבעבעת מסירים אותה מהאש.
-
08.
השוואת טמפרטורות: מוזגים בזרזיף עדין ואיטי מהשמנת אל בלילת החלמונים התפוחה, תוך טריפה מתמדת (יד אחד טורפת ויד שנייה מוזגת) מוזגים בהתחלה ממש כמה כפות וטורפים היטב לפני שממשיכים.
-
09.
כעת ממשיכים בקצב קבוע ואיטי, תוך טריפה מתמדת, עד שכל השמנת נטמעה בבלילת החלמונים. (אנחנו עושים את הפעולה הזו לאט כדי לא לקבל חביתה).
-
10.
מוסיפים לבלילת החלמונים והשמנת את השוקולד הקצוץ וטורפים לבלילה אחידה.
-
11.
מעבירים את הבלילה לכלי המזיגה הגדול דרך מסננת.
-
12.
מוזגים את הבלילה לכלים האישיים כמעט עד למעלה, ומשאירים מקום לסוכר שנשרוף בסוף.
-
13.
מכניסים את התבנית עם הכלים האישיים לתנור וכשהיא בתוך התנור מוזגים לתוכה (בעדינות ובזהירות לא להרטיב את הקרם) מים רותחים, עד מחצית מגובה הכלים האישיים.
-
14.
אופים 25-30 דקות או עד שהקרם מתייצב בצדדים ורוטט במרכז.
טיימר מופעל
-
15.
מוציאים את התבנית בזהירות להצטננות של כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומשם למקרר (לא מכוסה) להתייצבות של 6 שעות לפחות ועדיף לילה שלם.
-
16.
מערבבים את הסוכר החום והלבן. מפזרים מעט סוכר באופן אחיד על פני הקרם הקר ומלהיטים אותו עם מבער עד שהוא נשרף. מגישים מיד!
-
17.
בתאבון!