טופו ברוטב תפוזים סיני
זוכרים את ה"חמוץ-מתוק" בדוכנים בקניון? קבלו את הגרסה הביתית של בת שי למנה הנוסטלגית: טופו ברוטב תפוזים סיני קליל להכנה ועשיר בחלבון שמתאים לכל ארוחת צהריים
המרכיבים ל 3 מנות:
- 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" פיקנטי או בטעם טבעי
 
- 3 כפות קורנפלור
 - מלח ופלפל
 - שום גבישי
 - פתיתי צ׳ילי יבשים
 
- ½ כוס מיץ תפוזים
 - 2 כפות סויה
 - 4 כפות מייפל
 - צ'ילי טרי קצוץ לפי מידה חריפות רצויה
 - כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
 - שומשום ובצל ירוק להגשה
 - כף גדושה קורנפלור
 - ¼ כוס מים
 
- שומשום
 - בצל ירוק קצוץ
 - צ׳ילי טרי
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
עוטפים את הטופו בנייר סופג ולוחצים קלות, על מנת לספוח ממנו את הנוזלים המיותרים ולסייע לו לספוג את הטעמים באופן טוב ומהיר יותר.
 - 
								02.
								
בוצעים בעזרת הידיים את קוביית הטופו לצ'אנקים בינוניים.
 - 
								03.
								
מניחים בקערה את מרכיבי הציפוי ומערבבים. מוסיפים את הטופו לקערה ומצפים היטב.
 - 
								04.
								
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הטופו עד להזהבה. ניתן להשתמש גם באייר פרייר.
 - 
								05.
								
מניחים בקערה את מרכיבי הרוטב ומערבבים. מחממים את הרוטב במחבת משומנת קלות עד להסמכה.
 - 
								06.
								
מוסיפים למחבת עם הרוטב את הטופו המטוגן ומערבבים על מנת שנתחי הטופו יצופו ברוטב.
 - 
								07.
								
מעבירים לצלחת עם אורז, מפזרים שומשום בצל ירוק ופרוסות צ׳ילי טרי. מומלץ להגיש יחד ירקות מוקפצים/מאודים.
 
									

