זנגולה-סופגניות עירקיות
מי אמר שבחנוכה מכינים רק סופגניות ולביבות? קבלו את הגרסה של רון יוחננוב לזנגולה: המתכון המסורתי, אך עם טוויסט קינמוני וציפוי גבינתי עשיר, מרשים ומפנק
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהונתן בן חיים
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל10-12 יחידות:
לבצק:
- 300 גרם קמח תופח
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 2 ביצים
- כף קינמון
לציפוי:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 25 גרם חמאה
- 1-2 כפות חלב תנובה (במידה וצריך)
גודל תבנית: מחבת טיגון
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה, מערבבים את כל המרכבים לבצק עד שמתקבלת בלילה אחידה. יש לעשות זאת בסמוך להכנה ולהימנע מערבוב יתר.
-
02.
מחממים שמן בסיר גדול לטמפרטורה של 160 מעלות
-
03.
מעבירים את הבלילה לשקית זילוף או לשקית זיפלוק (סוגרים אותה היטב ויוצרים חריץ באחת הפינות)
-
04.
מזלפים את הבלילה בתנועות מעגליות לתוך השמן עד שנוצרת הצורה של הזנגולה
-
05.
מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. מוציאים ומסננים.
-
06.
בקערה, מערבבים היטב את מרכיבי הציפוי עד לקבלת נוזל חלק
-
07.
מורחים מעל הזנגולות את הציפוי ומגישים
-
08.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים