סופגניות במילוי תותים אמיתיים
סופגניות לחנוכה עם טוויסט: במקום הריבה, מילאנו את הסופגניות בתותים אמיתיים! והתוצאה? חגיגית, מפתיעה ומאוזנת יותר. מתכון חדש שכדאי לנסות בחנוכה הקרוב
- 4 כוסות קמח לבן
- 3 כפות סוכר
- 1 כוס חלב תנובה בטמפ' פושרת
- 100 גרם חמאה
- כף וחצי שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 שקית תותים מוקפאים "סנפרוסט" קפואים - מופשרים ומיובשים על נייר סופג
- לטיגון: שמן קנולה
- להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה מניחים קמח שמרים וסוכר. יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר המרכיבים ולשים לבצק אחיד ולא דביק. במקרה הצורך מוסיפים מוסיפים 1/4 כוס חלב.
-
02.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכוסה ומתפיחים כשעה.
-
03.
לאחר ההתפחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט. יוצרים מהבצק כדורים שווים בגודלם.
-
04.
מכדררים כל כדור, משטחים מעט בעזרת הידיים ומניחים בתוכו תות. סוגרים על התות את הבצק לכדור ומניחים על קוביית נייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר המסה.
-
05.
מתפיחים את כדורי הבצק הממולאים כ- 40 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים שמן עמוק בסיר עמוק ומניחים בזהירות את הסופגנייה עם נייר האפייה בשמן. שולפים בעזרת מלקחיים את הנייר ומטגנים את הסופגנייה עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר הסופגניות.
-
07.
מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
-
08.
בתאבון!