סופגניות במילוי תותים - מתכון מאת השפית אינס ינאי | השף הלבן

סופגניות במילוי תותים אמיתיים

סופגניות לחנוכה עם טוויסט: במקום הריבה, מילאנו את הסופגניות בתותים אמיתיים! והתוצאה? חגיגית, מפתיעה ומאוזנת יותר. מתכון חדש שכדאי לנסות בחנוכה הקרוב

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניות במילוי תותים
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק
  • 4 כוסות קמח לבן
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב תנובה בטמפ' פושרת
  • 100 גרם חמאה
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 שקית תותים מוקפאים "סנפרוסט" קפואים - מופשרים ומיובשים על נייר סופג
  • לטיגון: שמן קנולה
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: סיר טיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה מניחים קמח שמרים וסוכר. יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר המרכיבים ולשים לבצק אחיד ולא דביק. במקרה הצורך מוסיפים מוסיפים 1/4 כוס חלב.

  • 02.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכוסה ומתפיחים כשעה.

  • 03.

    לאחר ההתפחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט. יוצרים מהבצק כדורים שווים בגודלם.

  • 04.

    מכדררים כל כדור, משטחים מעט בעזרת הידיים ומניחים בתוכו תות. סוגרים על התות את הבצק לכדור ומניחים על קוביית נייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר המסה.

  • 05.

    מתפיחים את כדורי הבצק הממולאים כ- 40 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מחממים שמן עמוק בסיר עמוק ומניחים בזהירות את הסופגנייה עם נייר האפייה בשמן. שולפים בעזרת מלקחיים את הנייר ומטגנים את הסופגנייה עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר הסופגניות.

  • 07.

    מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)