פאי תותים (גאלט) מבצק שקדים - מתכון לשבועות | השף הלבן

גאלט תותים מבצק שקדים

פאי תותים עם בצק שקדים בנראות כפרית שמכינים בכמה דקות עבודה! מתכון קל ומהיר שיפתיע את האורחים בחג השבועות הקרוב

מאת: שרית נובק
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי (טארט) תותים
צילום: שרית נובק עיצוב: שרית נובק

המרכיבים לגאלט אחד:

לרכישה >>
  • 1 חבילת בצק פריך עם שקדים "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1/2 כוס ריבת תות איכותית
  • סלסילת תותים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 30 גרם שקדים פרוסים
להברשה:
  • 1 חלמון מדולל בכפית מים
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 02.

    פותחים את הבצק על משטח עבודה ומרדדים מעט.

  • 03.

    קורצים מהבצק עיגול כרוחב הבצק ומורחים אותו בריבה

  • 04.

    חותכים את קצוות הבצק לרצועות באורך כ-4 ס"מ. מקפלים את הרצועות בצורת איקס לכיוון מרכז הבצק.

  • 05.

    מסדרים את התותים במרכז הבצק ומפזרים מעל סוכר ושקדים פרוסים. מברישים את קצוות הבצק בחלמון.

  • 06.

    מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:30:00

הידעת?

אם אתם אוהבים לחפש מתכונים וסוגים שונים של מאפים, יכול מאוד להיות שנתקלתם בשם גאלט. ובכן, גאלט הוא למעשה הגרסה הקלילה והפרועה יותר של הטארט הצרפתי. הוא משלב בצק פריך, פירות, לפעמים גם קרם כל שהוא. הוא דומה לטורט בצורה, אך בעל חופשיות גדולה יותר בהכנה. אז אם בא לכם לגלות למה הגאלט כל כך אהוב בצרפת, יש לכם מזל. קבלו מתכון מפנק לגאלט תותים עם בצק שקדים בנראות כפרית שמכינים בכמה דקות עבודה! מתכון קל ומהיר שיפתיע את האורחים בחג השבועות הקרוב.

הכנת? כאן מדרגים
(5)