חלת שומשום במילוי גבינות
מתכון לחלה חגיגית לשבועות מבצק יוגורט מיוחד שיהפוך אצלכם לקבוע מתוך המדריך המצולם של רון יוחננוב לחלות המושלמות לחג השבועות
המרכיבים ל8:
- 3 ו-1/2 כוסות + כף (500 גרם) קמח לבן
- ½ כוס (120 מ"ל) חלב תנובה בטמפרטורת החדר
- כף סוכר
- כף שמרים יבשים
- 180 גרם יוגורט BIO תנובה
- ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית 24% "פיראוס"
- 1 גביע (500 גרם) מלית למאפים "השף הלבן"
- 1 שקית (300 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- כפית תימין טרי קצוץ
- 1 שן שום כתושה
- כוס שומשום
- כוס מים
הוראות הכנה:
-
01.
למיקסר עם וו לישה מוסיפים את השמרים, חלב וסוכר ונותנים ערבוב קל. מחכים שלוש דקות.
-
02.
עכשיו מוסיפים את הביצה והיוגורט, הקמח, אבקת האפייה ולבסוף מלח. לשים 8 דקות במהירות בינונית. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים חצי כוס חלב. אמור להתקבל בצק מעט רטוב. מעבירים לניילון נצמד ונותנים לבצק להכפיל את נפחו כשעה.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים את כל הגבינות בקערה, מוסיפים את השום והטימין.
-
04.
מחלקים את הבצק לשלוש חתיכות של 120-150 גרם כל אחת.
-
05.
מרדדים כל חתיכה למלבן ארוך וצר, וממלאים בתוכו את מלית הגבינות. סוגרים לגליל ומגלגלים בעדינות כדי לסגור אותו היטב. דואגים לקפל את קצוותיו.
-
06.
לוקחים שתי תבניות אינגלישקייק וממלאים אחת במים ואחת בשומשום. טובלים כל רצועה פעם אחת במים ואז בשומשום מכל צדדיה.
-
07.
קולעים את הצמה: מתחילים במרכז. מניחים את הצמות אחת על השנייה במרכזן ומתחילים לקלוע לשני הצדדים. כך החלה תהיה גבוהה ויפה.
-
08.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 25 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל