סרוגיות גבינת כנען - מתכון לשבועות מאת רחלי קרוט | השף הלבן

סרוגיות גבינת כנען

תשכחו מהבורקסים הקלאסיים בארוחת השבועות הקרובה. קבלו את המתכון של רחלי קרוט מתוך חוברת שבועות לבורקסים סרוגים במילוי גבינת כנען שירשימו את כולם

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: דן פרץ (סטילס) עיצוב: נורית קריב (סטילס)

המרכיבים ל 8-10 מנות:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה מעדנות מופשר
למלית:
  • 1/2 גביע (125 גרם) בולגרית פיראוס 16% או 24% שומן מסוננת
  • 1/2 גביע (125 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 24% או קוטג' תנובה 5%
  • 1/3 שקית (150 גרם) פתיתי עמק 28%
  • 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען של השף הלבן 5% שומן
  • 1 ביצה בגודל L
  • 1/2 כפית פלפל שחור
להברשה:
  • 1 ביצה טרופה
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

  • 02.

    המלית: שמים בקערה בינונית את כל מרכיביה ומערבבים.

  • 03.

    מקמחים קלות את משטח העבודה, פותחים עליו את הבצק וחותכים לריבועים בגודל כ-16X16 ס"מ. מחלקים כל ריבוע ל-4 ריבועים שווים מחוברים: חותכים מאמצע כל צלע לכיוון המרכז, כמעט עד הסוף. מניחים 2 כפות מהמלית על הריבוע השמאלי התחתון. מעבירים את הריבוע הימני העליון באלכסון, כך שיכסה את המלית, ומהדקים. חותכים את הריבועים הנותרים, הימני התחתון והשמאלי העליון, לרצועות דקות בעובי כ-1 ס"מ, מהצלע החיצונית פנימה (משאירים אותן מחוברות בקצה). שוזרים את הרצועות בצורת שתי וערב מעל הבצק המכסה את המלית. מכינים כך את כל הסרוגיות.

  • 04.

    מסדרים את הסרוגיות על נייר האפייה ומברישים בביצה הטרופה.

  • 05.

    אופים 30-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים ומצננים. מגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.