טארט שמנת סניקרדודלס - מתכון מאת נטלי לוין | השף הלבן

טארט שמנת סניקרדודלס

עוגיות הסוכר והקינמון האמריקאיות מקבלות טוויסט לא צפוי והופכות לטארט שמנת חגיגי וטעים במיוחד. מתכון של נטלי לוין מחוברת שבועות שלא כדאי לפספס

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: דן פרץ (סטילס) עיצוב: נורית קריב (סטילס)

המרכיבים ל 12-16 מנות:

לקלתית:
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק מעדנות מופשר
למלית גבינה וקינמון:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 24%
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 3 ביצים בגודל L
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
לציפוי:
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת של פעם 27%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים את התבנית היטב. מקמחים את משטח העבודה, פותחים עליו את הבצק ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית, בעובי 4-3 מ"מ.

  • 02.

    מעבירים את הבצק המרודד לתבנית ומהדקים היטב לדפנות ולבסיס. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מניחים על הקלתית נייר אפייה ומניחים עליו משקולות אפייה או קטניות. אופים 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מסירים את המשקולות ואופים עוד 10-8 דקות, עד שהקלתית מזהיבה. מוציאים ומניחים לצינון כ-15 דקות. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 05.

    בינתיים, מכינים את המלית: שמים בקערה בינונית את הגבינות, הסוכר, תמצית הווניל, הקינמון והמלח וטורפים היטב.

  • 06.

    מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח וטורפים לעיסה אחידה.

  • 07.

    יוצקים את המלית על הקלתית האפויה ומיישרים בעדינות.

  • 08.

    אופים 18-12 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין מעט רוטטת במרכזה. מוציאים ומכבים את התנור.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 09.

    הציפוי: שמים בקערה קטנה את השמנת ואבקת הסוכר. יוצקים את הציפוי על גבי הטארט החם ומחליקים. מעבירים לתנור הכבוי ל-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 10.

    מוציאים את הטארט מהתנור ומעבירים מיד למקרר, לצינון של 6-5 שעות לפחות.

  • 11.

    שמים בקערית את הסוכר והקינמון ומערבבים. מפזרים על הטארט.

  • 12.

    מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.

  • 13.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(11)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.