שוק טלה עם ירקות - מתכון של הבלוגרית יונית צוקרמן | השף הלבן

שוק טלה עם ירקות

המתכון של יונית צוקרמן לשוק טלה קלאסי, חגיגי וטעים לראש השנה. בכמה דקות של עבודה, מתקבלת מנה מרשימה ומיוחדת לשולחן החג שכל המשפחה תאהב

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: יונית צוקרמן

המרכיבים ל 6:

  • שוק טלה במשקל 2.5 עד 3.5 קילו של "אדום אדום"
  • 14 שיני שום (ראש שום)
למרינדה:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 כפות חרדל דיז'ון
  • כף גדושה חרדל צהוב
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • חצי כפית אבקת שום
מצע ירקות:
  • 2 ראשי שום
  • 4 בצלים לבנים, פרוסים לפלחים
  • 2 בצלים סגולים, פרוסים לפלחים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות גדולות
  • מיקס עגבניות שרי
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 2 ענפי טימין
  • שמן זית
  • מלח פלפל
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים את נתח שוק הטלה ומייבשים אותו באמצעות נייר סופג, או מניחים לו להתייבש קלות על קרש חיתוך לשטוף

  • 02.

    חורצים חריצים קטנים בתוך הנתח ולכל חריך מכניסים שן שום

  • 03.

    מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מומלץ להניח מתחת לנייר האפייה גם 2 שקיות צלייה – מטרת היא לסייע לשמור על ניקיות התבנית מכיוון שהנתח מפריש נוזלים ושומן במהלך האפייה

  • 04.

    מפזרים בתבנית את הבצלים, תפוחי האדמה, הגזרים ועגבניות השרי 

  • 05.

    מעל הירקות, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל גרוס

  • 06.

    מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה, מורחים אותה על הנתח מכל צדדיו ומניחים את הנתח מעל הירקות. מניחים מעל הנתח את הטימין והרוזמרין.

  • 07.

    מכניסים את התבנית (ללא כיסוי) לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות במצב טורבו

  • 08.

    כעבור חצי שעה, מוציאים את התבנית, עוטפים אותה בנייר כסף ומחזירים לתנור לשעתיים-וחצי שלוש ב-170 מעלות. טרם סיום האפייה יש לבדוק שהבשר רך – כך תדעו אם הנתח מוכן.

  • 09.

    מוציאים מהתנור ומגישים 

הידעת?

אחד הדברים שהכי קשה לייצר בסעודה עם אורחים הוא אפקט וואוו אמיתי. הכוונה כמובן להגשת מנה שמוציאה מן האורחים קולות פליאה אותנטיים. אם אתם מחפשים רעיון למנה שעשויה לייצר לכם את אפקט הוואו המיוחל, יש לנו מועמד רציני בשבילכם. קבלו את המתכון של יונית צוקרמן לשוק טלה קלאסי, חגיגי וטעים לראש השנה. בכמה דקות של עבודה, מתקבלת מנה מרשימה ומיוחדת לשולחן החג שכל המשפחה תאהב. תתכוננו לראות הרבה חיוכים מופתעים סביב שולחן החג בראש השנה הקרוב.

הכנת? כאן מדרגים
(16)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.