שקשוקה עם עגבניות וחצילים
שקשוקה עשירה בטעמים. החצילים מתבשלים בתוך רוטב עגבניות ארומטי וקצת חריף וכשהם רכים וספוגים בטעמים מצטרפות למחבת ביצים וגבינות. מתכון לארוחת שקשוקה נהדרת

המרכיבים ל 2-4:
- 1 חציל קטן חתוך לקוביות בגודל 1.5 סמ"ר
- מלח, פלפל
- 1 כף שמן זית
- 2-4 ביצים (או חלמונים)
- 3 כפות בולגרית או פטה "פיראוס", מפוררת
- 3 כפות פתיתי "עמק"
- 1 בצל קלוף קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 קופסא (400 גרם) עגבניות קצוצות דק
- 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4-1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
ממליחים ומפלפלי את קוביות החציל. מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות החציל 3-4 דקות עד שהזהבה (החציל לא צריך להיות עשוי לגמרי. הוא ימשיך להתבשל ברוטב).
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים למחבת כף שמן זית ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד תחילת הזהבה. מוסיפים שום, מערבבים ומטגנים 10 שניות. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים 10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים חציל ומבשלים 10-15 דקות נוספות עד שהחציל רך והרוטב הצטמצם מעט (אם במהלך הבישול התאדו כל הנוזלים והרוטב מתחיל להכרך, מוסיפים 1/4 כוס מים). טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
05.
שוברים את הביצים לתוך הרוטב, מפזרים גבינה בולגרית וצהובה, מכסים ומבשלים 5-15 דקות לפי דרגת העשייה הרצויה. מגישים עם לחם או חלה לטבילה.
טיימר מופעל