פאי לימונענע – מתכון קל שלב אחר שלב

פאי לימון (שממש קל להכין) עם טוויסט רענן – ארומת נענע עדינה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי לימונענע
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8:

  • 1/2 חבילת בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למילוי:
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • קליפת לימון מגוררת מ 3 לימונים
  • 1 תיון תה נענע
  • 1 כוס סוכר
  • 6 חלמונים
  • 4 כפות קורנפלור
לציפוי:
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מוקצף עם 1 כפית סוכר
  • פיסטוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים ריבוע בצק גדול ב 5 ס"מ מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית משומנת, מהדקים לבסיס והדפנות וחותכים בסכין את העודפים. דוקרים במזלג ומקפיאים חצי שעה.

  • 02.

    אופים 15-20 דקות ב 160 עד הבצק יבש וזהוב.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 03.

    מחממים בסיר קטן שמנת ותיון נענע עד סף רתיחה. מכסים ומשהים עד שמצטנן. סוחטים את התיון לסיר וטורפים עם החלמונים והסוכר. טורפים בקערית מיץ לימון וקורנפלור. 

  • 04.

    מוסיפים לבלילת השמנת וטורפים. מחממים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמסמיך למרקם פודינג. 

  • 05.

    מעבירים לשקית זילוף ומצננים במקרר שעתיים לפחות (אם לא משתמשים בשקית זילוף מעבירים לכלי ומצמידים לקרם נילון נצמד למניעת היווצרות קרום). מורחים על בסיס העוגה.

  • 06.

    מזלפים או מורחים שמנת מתוקה, בוזקים פיסטוק קצוץ ומגישים. שומרים במקרר עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.