פשטידת פסטה טבעונית עם פטריות ואפונה ירוקה
אחת המנות המנחמות ביותר ומאד קלה להכנה. הפשטידה שלנו מגיעה עם רוטב טבעוני קטיפתי ותוספת של פטריות ואפונה ירוקה. מתכון של אולגה טוכשר שלא כדאי לפספס
המרכיבים ל8-10:
- 500 גרם (1 חבילה) פסטה שאוהבים
- 1 ראש כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
- 1 תפוח אדמה קטן, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
- 3 כפות שמן זית
- 20 גרם (2 כפות) קמח
- 2 כוסות משקה סויה "תנובה"
- 1 גביע מעדן סויה BIO טבעי של "תנובה"
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כפית מלח, או לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כף שמן זית
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות עבות
- 1 כוס אפונה ירוקה קפואה "סנפרוסט", מופשרת תחת זרם מים
- 4 כפות פירורי לחם
- 2 כפות שמרי בירה (אופציונלי)
- עלי בזיליקום טריים להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
-
02.
במקביל מבשלים בסיר עם מים רותחים את פרחי הכרובית ותפוח האדמה, עד שהם מתרככים. מסננים.
-
03.
מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצרים גושים.
-
04.
מוסיפים את משקה הסויה, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה תוך ערבוב ומבשלים עוד 1-2 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
06.
שמים בקערת מעבד מזון או בלנדר את הירקות המבושלים, הרוטב, מעדן הסויה, השום, התבלינים והחרדל וטוחנים לרוטב חלק וסמיך.
-
07.
מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הפטריות במשך כמה דקות עד להזהבה קלה.
-
08.
מוסיפים לסיר עם הפסטה המסוננת את הרוטב, הפטריות והאפונה, ומערבבים היטב עד שכל הפסטה מכוסה.
-
09.
משטיחים את התערובת הזו בתוך תבנית, מפזרים את תערובת פירורי הלחם ושמרי הבירה, מזלפים מעט שמן זית ואופים כ-30 דקות, או עד להשחמה יפה.
טיימר מופעל
-
10.
מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.
-
11.
שומרים במקרר. מחממים לפני הגשה חוזרת.