לחם סודה אירי עם צ'דר
קשה להאמין כמה מוצלח יוצא הלחם הזה ביחס לעובדה שלוקח בדיוק עשר דקות להכין אותו! בלי שמרים, בלי התפחה ובלי מאמץ. מתכון חובה של דור משה!

המרכיבים ל כיכר אחת:
- ½ קילו קמח לבן
- כפית מלח
- כפית וחצי סודה לשתייה
- 2 כפות סוכר
- 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת ופושרת
- ביצה בגודל L
- ½ 1 כוסות (375 מ"ל) רווין "תנובה"
- 100 גרם גבינת צ'דר "קולקשיין" של תנובה, חתוכה לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 220º ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה והסוכר. יוצרים גומה בתערובת ושמים בתוכה את החמאה המומסת, הביצה והרוויון.
-
03.
בעזרת כף עץ גדולה מערבבים מעט את התערובת. כשמתחיל להיווצר בצק אחיד מוסיפים פנימה את הצד'ר הקצוץ ומערבבים רק עד שנוצר בצק גושי, דביק ולא אחיד.
-
04.
מקמחים את הבצק, יוצרים ממנו כדור ומניחים אותו על תבנית האפייה. חורצים במרכז העיגול X גדול ואופים את הלחם כ 45-55 דקות, עד שהוא זהוב וקיסם הננעץ בו יבש.
טיימר מופעל