בראוניז עם בצק עוגיות
מתכון של דור משה לקוביות בראוניז מושחתות במיוחד עם עוגיות שוקולד צ'יפס- כי למה לבחור אם אפשר גם וגם?

המרכיבים ל 25 יחידות:
- 130 גרם חמאת "תנובה"
- 200 גרם שוקולד מריר
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן
- ½ כפית מלח
- ⅔ כוס (95 גרם) קמח לבן
- 3 ביצים בגודל L
- 120 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן
- ½ כפית מלח
- כפית תמצית וניל
- ביצה בגודל L
- ¼ 1 כוסות (175 גרם) קמח לבן
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180º ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
-
02.
להכנת הבראוניז- בקערה גדולה ממיסים את השוקולד והחמאה. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי טריפה. מוסיפים את הקמח ומקפלים את התערובת לאיחוד. מעבירים את התערובת לתבנית.
-
03.
להכנת בצק העוגיות, מערבבים את החמאה, הסוכר, המלח והוניל. מוסיפים את הביצה וטורפים היטב. בקערה קטנה מערבבים את הקמח עם אבקת הסודה לשתייה ואבקת האפייה. מקפלים את התערובת אל הקערה עם החומרים הרטובים. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומקפלים לאיחוד. משטחים בעדינות את הבצק על הבראוניז ואופים כ 40-45 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מצננים לחלוטין את הבראוניז, מסירים את השוליים (כחצי ס"מ מכל צלע) ופורסים לקוביות.