קובה מטוגנת בורגול ובשר במילוי בשר וצנוברים | השף הלבן

קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר וצנוברים

פריכה מבחוץ, עסיסית מבפנים במילוי של בשר וצנוברים. עם חומרי גלם זמינים והשקעה של עבודת ידיים מכינים בבית את אחת המנות הכי כיפיות ואהובות.

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קובה מטוגנת בורגול ובשר במילוי בשר וצנוברים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל30-35 מנות:

לעטיפת הקובה:
  • 2 כוסות (440 גרם) בורגול דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות שמן
  • 4 כפות קמח
למילוי:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קלוף קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 400 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 1 כפית מחוקה בהראט (או 3/4 כפית כמון + 1/4 כפית קינמון)
  • 3/4 כפיות מלח, 1/4 כפית פלפל
  • 3-4 כפות צנוברים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

     שוטפים את הבורגול ומסננים. שמים בקערה, מכסים במים ועוד ס"מ ומשרים כ 30 דקות. מסננים וסוחטים מעט בידיים. מצרפים את יתר מרכיבי המעטפת ולשים לבצק נעים ונח לעבודה (אם מתפורר מוסיפים 1-2 כפות מים. אם דביק מידי מוסיפים מעט קמח). 

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים שום ובשר ומטגנים תוך כדי מעיכת הבשר בכף עץ עד שמתקבלים פירורי בשר. מוסיפים את יתר המרכיבים של המלית, מטגנים דקה, מסירים מהאש ומצננים. מכינים ליד משטח העבודה קערת מים ומכינים את הקובות: בידיים רטובות קורצים בצק מעטפת בגודל כדור פינג פונג. בעזרת האגודל יוצרים שקע ומגדילים אותו בעזרת האצבעות כך שהדפנות יהיו דקות ככל הניתן (אם טרם צברתם מיומנות השאירו דפנות בעובי 3/4 -1/2 ס"מ כדי שהקובה לא תתפרק). שמים בשקע כפית (אם רכשתם מיומנות - כפית גדושה) מתערובת הבשר וסוגרים עליה עם דפנות הקערית. מחדדים את הקצוות ומניחים על מגש. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, על להבה בינונית מטגנים את הקובות עד השחמה.מגישים עם טחינה.

הכנת? כאן מדרגים
(8)