רולדת ראש השנה עם תפוחים מקורמלים וקרם מסקרפונה | השף הלבן

רולדה עם קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים

אם אתם רוצים להפציץ עם עוגה משגעת לקראת החג, העוגה הזאת לגמרי בשבילכם – רולדה רכה ואוורירית, תפוחים מקורמלים עם קינמון וקרם מסקרפונה משגע!

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רולדה עם קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים לרולדה אחת:

לתפוחים המקורמלים:
  • 2 תפוחים מזן גרנד סמית' חתוכים לקוביות קטנות
  • 20 גרם חמאה "תנובה"
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפות מיץ לימון
לקרם מסקרפונה:
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 3 כפות סוכר
  • גרגירים מחצי מקל וניל / כפית תמצית וניל איכותית
לרולדה:
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
לקישוט:
  • אבקת סוכר
  • ברס (אגוזים מקורמלים - לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת התפוחים המקורמלים: מניחים במחבת קטנה את כל הרכיבים ומבשלים במשך כמה דקות, עד שהסוכר נמס והנוזלים מתחילים להצטמצם. מעבירים למסננת ומצננים לחלוטין.

  • 02.

    להכנת הרולדה: מחממים תנור לחום של 200° ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

  • 03.

    בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הסוכר, הוניל והביצים למשך שבע דקות, או עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.

  • 04.

    מקפלים פנימה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.

  • 05.

    מקפלים את השמן ועוצרים את הקיפול ברגע שהתערובת אחידה.

  • 06.

    שופכים את הבלילה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כשבע דקות, או עד שהבלילה מזהיבה אך עדיין רכה מאוד.

  • 07.

    לאחר כמה דקות, הופכים את הרולדה על מגבת מטבח נקייה, משחררים את נייר האפייה ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת. (יש להיזהר בזמן חילוץ הדפנות, הן נוטות להידבק לנייר האפייה)

  • 08.

    חשוב! מצננים את הרולדה לחלוטין.

  • 09.

    להכנת הקרם ובניית הרולדה: מניחים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה את המסקרפונה, הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים במשך דקה על מהירות נמוכה.

  • 10.

    מוסיפים את השמנת ומקציפים במהירות נמוכה, עד לקבלת קרם יציב מספיק לזילוף.

  • 11.

    משאירים כמות של בערך כוס וחצי מהקרם ומעבירים אותו לשק זילוף עם צנתר משונן.

  • 12.

    מורחים על חלקה הפנימי של הרולדה את הקרם, מפזרים את התפוחים המקורמלים ומגלגלים בעדינות מהצלע הקצרה יותר.

  • 13.

    חותכים את הקצוות ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים אבקת סוכר ומזלפים את יתרת הקרם מעל הרולדה. מקשטים באגוזים מקורמלים ושומרים בקירור.

הכנת? כאן מדרגים
(12)