סמבוסק גבינות מבצק מוכן
מתכון מהיר וקל לסמבוסק שכולם אוהבים, ארוחה מהנה שקל לקחת לפיקניק או לים. השוס במתכון? אין צורך לעבוד קשה, משתמשים בבצק מעדנות מוכן

המרכיבים ל 10-12:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 1/2 קופסת גבינה בולגרית 5% "פיראוס"
- 1/2 גביע קוטג' 5% "תנובה"
- 1/4 קופסת גבינת פטה עיזים 5% "פיראוס"
- ביצה טרופה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל – 180 מעלות בתוכנית טורבו.
-
02.
מפשירים את הבצק בהתאם להוראות על האריזה.
-
03.
מערבבים היטב את הגבינות למילוי.
-
04.
פותחים בעדינות את הבצק על משטח עבודה.
-
05.
בעזרת קורצן עגול קורצים עיגול בקוטר של כ 7-8 סנטימטרים.
-
06.
ממלאים כל עיגול בכף גדושה מהמילוי וסוגרים בעדינות לחצי, לוחצים ומהדקים בצדדים לחיבור טוב.
-
07.
מעבירים את הסמבוסק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
08.
מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של 30 – 45 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
בעזרת מברשת מורחים כל אחד מהמאפים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.
-
10.
אופים כ 17-22 דקות או עד שסמבוסק משחים מכל הצדדים.
טיימר מופעל