עוגת משמשים טבעונית | השף הלבן

עוגת שזיפים טבעונית הפוכה

פירות הקיץ כבר כאן וזה הזמן להכניס אותם לעוגה מפנקת קלאסית וטבעונית. אפשר להחליף את השזיפים במשמשים או אפרסקים.

מאת: אריאל בן חמו
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שזיפים טבעונית הפוכה
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל 12:

  • 10 שזיפים קשים
  • 3 כפות סוכר
לעוגה:
  • 1/4 1 כוסות משקה סויה במתיקות מופחתת "תנובה ALTERNATIVE"
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/3 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא / חיטה לבן
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל – 170 מעלות בתוכנית טורבו.

  • 02.

    מצפים את תבנית העוגה בנייר אפייה ומפזרים סוכר על תחתית העוגה.

  • 03.

    חותכים את השזיפים לחצאים וחותכים כל חצי ל - 3 חלקים שווים.

  • 04.

    מסדרים את פרוסות השזיף בתחתית העוגה בצפיפות.

  • 05.

    בקערה גדולה מערבבים את כל רכיבי העוגה לתערובת אחידה ושופכים בעדינות מעל השזיפים.

  • 06.

      אופים כ – 35-45 או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.

  • 07.

    מצננים, מנתקים את העוגה מהדפנות והופכים בזהירות על צלחת הגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.