רצועות צ'אך מוקפצות עם ירקות, קשיו ובצל ירוק
נתחי בקר בניחוח אסייתי, להכנה מהירה וקלה. מנה מעולה ומזינה
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4:
- 1/2 ק"ג צ'אך עגל טרי חתוך לרצועות דקיקות
- 2 כפות קורנפלור לקימוח הנתחונים
- גזר גדול קלוף חתוך לגפרורים
- זוקיני חתוך לגפרורים
- צרור בצל ירוק שטוף
- 100 גרם קשיו קצוץ גס
- 2 חופני נבטי שעועית
- 1/2 בצל סגול חתוך לרצועות
אופציונאלי:
- 10 ענפי אספרגוס חתוכים ל- 36
- עלי בזיל
- 1/3 כוס שמן צמחי
לרוטב:
- 4 כפות מים
- 4 כפות סויה
- כף חומץ (חומץ אורז הכי טוב)
- 2.5 כפות שבבי קוקוס
- כפית ג'ינג'ר קלוף ומגורר
- שן שום קצוצה
- 3 כפיות דבש
- 1/2 כפית מלח פלפל צ'ילי קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מקמחים את רצועות הבשר, מעבירים למסננת ומנערים היטב להסרת הקורנפלור המיותר.
-
02.
מחממים ווק לחום גבוה מאד, מוסיפים שמן ומחממים שנית עד שהשמן מעשן.
-
03.
מטגנים את הבשר ב- 2 חלקים כ- 30 שניות בכל פעם, מסננים ומוציאים לכלי נפרד. שומרים חם.
-
04.
מוסיפים לווק בצל ירוק חלק לבן בלבד ומקפיצים כדקה.
-
05.
מוסיפים גזר, זוקיני, מחצית מכמות הקשיו ומקפיצים במשך דקה נוספת.
-
06.
מוסיפים נבטים ועלי בזיל, מקפיצים מעט לפיזור אחיד ומשיבים את הבשר לווק.
-
07.
מוזגים מעל את הרוטב ומערבבים היטב כ- 1/2 דקה מתחתית הווק כלפי מעלה לקבלת פיזור אחיד של כל המרכיבים.
-
08.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הקשיו והבצל הירוק ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים