קראק פאי זריז ללא גלוטן וכשר לפסח
פאי להיט עם סכנת התמכרות קשה ב-3 גרסאות ועם פטנט קיצור דרך
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
לבסיס:
- 200 גרם "עוגיות יין" לפסח או 170 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן כשל"פ + 3/4 כוס קורנפלקס ללא גלוטן כשל"פ
- 75 גרם חמאה תנובה מומסת
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כפית מלח
למילוי:
- 1.25 כוסות סוכר לבן
- 1 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 8 חלמונים
- 1.5 כפית תמצית וניל איכותית
- 200 גרם חמאה תנובה מומסת
- להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 160 מעלות. טוחנים את מרכיבי הבסיס עד קבלת תערובת פירורית. מפזרים על תחתית התבנית (אין צורך לשמן) ומהדקים לתחתית ולדפנות.
-
02.
שמים את מרכיבי המילוי בקערה וטורפים לעיסה חלקה. יוצקים על בסיס העוגיות ואופים כ 40 דקות עד שהשוליים מזהיבים ויציבים ומרכז הפאי עדיין רוטט. אם פני העוגה מזהיבים לפני תום האפייה מכסים את הפאי בנייר כסף ואם צריך מוסיפים 5 דקות לזמן האפייה.
טיימר מופעל
-
03.
מצננים לטמפרטורת החדר בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים. לחיתוך יפה מצננים במקרר כ 3 שעות, מוציאים לשעה מחוץ למקרר, בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים