קראק פאי זריז ללא גלוטן וכשר לפסח | השף הלבן

קראק פאי זריז ללא גלוטן וכשר לפסח

פאי להיט עם סכנת התמכרות קשה ב-3 גרסאות ועם פטנט קיצור דרך

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קראק פאי זריז ללא גלוטן וכשר לפסח
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8-10:

לבסיס:
  • 200 גרם "עוגיות יין" לפסח או 170 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן כשל"פ + 3/4 כוס קורנפלקס ללא גלוטן כשל"פ
  • 75 גרם חמאה תנובה מומסת
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כפית מלח
למילוי:
  • 1.25 כוסות סוכר לבן
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 8 חלמונים
  • 1.5 כפית תמצית וניל איכותית
  • 200 גרם חמאה תנובה מומסת
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 160 מעלות. טוחנים את מרכיבי הבסיס עד קבלת תערובת פירורית. מפזרים על תחתית התבנית (אין צורך לשמן) ומהדקים לתחתית ולדפנות.

  • 02.

    שמים את מרכיבי המילוי בקערה וטורפים לעיסה חלקה. יוצקים על בסיס העוגיות ואופים כ 40 דקות עד שהשוליים מזהיבים ויציבים ומרכז הפאי עדיין רוטט. אם פני העוגה מזהיבים לפני תום האפייה מכסים את הפאי בנייר כסף ואם צריך מוסיפים 5 דקות לזמן האפייה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    מצננים לטמפרטורת החדר בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים. לחיתוך יפה מצננים במקרר כ 3 שעות, מוציאים לשעה מחוץ למקרר, בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)