אצבעות פרי ושוקולד לבן | השף הלבן

אצבעות פרי ושוקולד לבן

בין עוגה לממתק. פירות יבשים ואגוזים אפויים בתערובת של שוקולד לבן, ריבת משמש ודבש.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אצבעות פרי ושוקולד לבן
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 42:

  • 100 גרם שבבי שקדים מולבנים
  • 150 גרם אגוזי מלך או פקאנים קצוצים גס
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים
  • 100 גרם משמשים מיובשים קצוצים לקוביות קטנות
  • 100 גרם חמוציות מסוכרות
  • ½1 כוסות (120 גרם) פתיתי קוקוס טחון
  • ¼ כוס (30 גרם) קמח רב־תכליתי נטול גלוטן (אפשר למצוא במחלקת המוצרים ללא גלוטן)
  • 230 גרם שוקולד לבן מומס
  • 2 כפות שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • ½ כוס קונפיטורה משמש מסוננת (רצוי לבחור בסוג חלק)
  • ⅓ כוס דבש
  • אבקת סוכר לעיטור
גודל תבנית: תבנית מלבנית 18x28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית מלבנית 18x28 ס"מ במלבן של נייר אפייה ששוליו בולטים מעבר לדפנות הארוכות (מסייע בחילוץ המאפה מהתבנית). מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים (אגוזים, פירות, קוקוס וקמח). מוסיפים לקערה שוקולד מומס, שמנת, קונפיטורה ודבש ומערבבים היטב.

  • 03.

    משטחים את התערובת בתבנית, מהדקים ומיישרים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות או עד שהמרכז יציב למגע ופני המאפה מזהיבים. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 04.

    מקררים את המאפה במשך שעה. מוציאים מהמקרר, מחלצים מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לרוחב המאפה ל־14 רצועות ברוחב 2 ס"מ. חותכים כל רצועה ל־3 קטעים באורך 6 ס"מ. מעבירים למגש. עוטפים היטב ומאחסנים במקרר. נשמר במקרר כשבוע; במקפיא עד חודשיים.טיפ: אפשר לחתוך את המאפה לריבועים של 3 ס"מ, ולעטוף כל ריבוע בצלופן כמו סוכרייה.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.