תלושותי בראוניז בננה, ריבת חלב | השף הלבן

תלושותי בראוניז בננה, ריבת חלב

הפעם הגזמנו! מילאנו בצק שמרים בבראוניז, ריבת חלב ובננות. יצא חלום מושחת שאי אפשר לעמוד בפניו

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תלושותי בראוניז בננה, ריבת חלב
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק שמרים עלים מעדנות מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
  • 1 כוס ריבת חלב בטמפרטורת החדר
  • 2 בננות קלופות פרוסות
למילוי בראוניז:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 75 גרם חמאת "תנובה"
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים קטנות טרופות
  • 1 כף קקאו
  • קורט מלח
  • 1/3 כוס קמח
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את מילוי הבראוניז: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או בבן מארי ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצים וטורפים. מוסיפים קקאו ומלח ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מרפדים תבנית אינגלישקייק בנייר אפייה. פורסים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות כשהצלע הרחבה קרובה אלינו. חוצים את הבצק לאורך ומחלקים כל מחצית לרוחב ל-3 פסים כך שנוצרים סך הכל 6 פסים.

  • 03.

    מורחים 3 מהפסים בריבת חלב ומניחים עליה פרוסות בננה. מורחים את 3 הפסים הנותרים בעיסת הבראוניז. מניחים על כל פס של ריבת חלב-בננה פס של בראוניז. חותכים כל פס משולב ריבת חלב ובראוניז למקטעים של 4-5 ס"מ.

  • 04.

    אוספים את המקטעים לערימות ומניחים עומדים בתבנית אחד אחרי השני. מכסים ומתפיחים כחצי שעה ליד התנור המתחמם ל 170 מעלות.

  • 05.

    אופים כ 35-40 דקות עד שהמאפה משחים. מצננים לטמפרטורת החדר, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.