בשר עם עשבי תיבול וצנוברים על פיתה קלויה עם טחינה ועגבניות צרובות
לכאורה מרכיבים פשוטים שאפשר למצוא בכל סופר אבל איזו מנה כיפית – פיתה, בשר טחון, עגבניות צלויות וטחינה. אי אפשר לפספס
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל2 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 400 גרם בשר בקר טחון
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית מחוקה כמון
- 1 כפית חוויג'
- מלח, פלפל
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 עלי אורגנו או כוסברה או בזיליקום קצוצים
- 2 עגבניות חצויות
- להגשה: רוטב טחינה - צנוברים קלויים - 1 פיתה חצויה
הוראות הכנה:
-
01.
מברישים את חצאי הפיתות בשמן זית. מחממים מחבת כבדה או פלנצ'ה וצורבים את הפיתות כדקה מכל צד עד הזהבה. זורים מלח ופלפל על חצאי העגבניות וצורבים גם אותן 2-3 דקות עד השחמה. קוצצים אותן גס.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים מחבת כבדה משומנת ושמים בה בשר ושום. מטגנים תוך כדי פירור הבשר בכף עץ, כ 3-4 דקות עד שהוא משנה את צבעו לאפרפר. מוסיפים תבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה מידי פעם, כ 3-4 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
03.
להגשה מניחים בכל צלחת חצי פיתה, עליה עגבניות וערימת בשר. מזלפים טחינה, מפזרים פטרוזיליה, אורגנו וצנוברים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים