חזה עוף וירקות צרובים על פלנצ'ה בצ'ימיצ'ורי | השף הלבן

חזה עוף וירקות בצ'ימיצ'ורי

מנה ים תיכונית צבעונית וכיפית. העוף והירקות מקבלים טיפול מינימאלי בצליה ומוגשים עם רוטב מלא בטעמים מפתיעים. רוצים גרסה טבעונית? החליפו את עוף בפרוסות טופו.

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חזה עוף וירקות בצ'ימיצ'ורי
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל2:

  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים (לא הכרחי)
  • מלח, פלפל
  • 1 חזה עוף שלם מחולק ל-2 צידיו "עוף תנובה"
  • 2 עגבניות חצויות
  • 2 כוסות כרובית סנפרוסט מסוננת
  • 1 זוקיני פרוס גס
  • 1/2 בצל סגול
  • 2 כפות שמן זית
לצ'ימיצ'ורי:
  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/3 כוס עלי כוסברה או בזיליקום
  • 2 שיני שום
  • 1/2 בצל סגול קלוף
  • 1/4 פלפל צ'ילי
  • 2 כפות אננס סנפרוסט או מנגו סנפסרוסט או תפוח עץ קלוף
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מעבירים את מרכיבי הצ'ימיצ'ורי למעבד  מזון ומעבדים בפולסים עד שהמרכיבים קצוצים דק דק אבל לא הופכים למחית.

  • 02.

    מתבלים את חזה העוף והירקות בפפריקה מתוקה, כמון וזרעי כוסברה, מלח ופלפל. משמנים פלנצ'ה או מחבת כבדה בשמן זית וצורבים את חזה העוף והירקות כ 5 דקות מכל צד עד שהם עשויים. מומלץ לכסות את העוף במכסה בעת הצלייה כדי שפנים החזה יתבשל.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    פורסים את העוף ומעבירים לצלחת הגשה יחד עם הירקות. מזלפים עליהם מהצ'ימיצ'ורי ומגישים

הכנת? כאן מדרגים
(1)