חזה עוף וירקות בצ'ימיצ'ורי
מנה ים תיכונית צבעונית וכיפית. העוף והירקות מקבלים טיפול מינימאלי בצליה ומוגשים עם רוטב מלא בטעמים מפתיעים. רוצים גרסה טבעונית? החליפו את עוף בפרוסות טופו.

המרכיבים ל 2:
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים (לא הכרחי)
- מלח, פלפל
- 1 חזה עוף שלם מחולק ל-2 צידיו "עוף תנובה"
- 2 עגבניות חצויות
- 2 כוסות כרובית סנפרוסט מסוננת
- 1 זוקיני פרוס גס
- 1/2 בצל סגול
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כוס עלי פטרוזיליה
- 1/3 כוס עלי כוסברה או בזיליקום
- 2 שיני שום
- 1/2 בצל סגול קלוף
- 1/4 פלפל צ'ילי
- 2 כפות אננס סנפרוסט או מנגו סנפסרוסט או תפוח עץ קלוף
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מעבירים את מרכיבי הצ'ימיצ'ורי למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שהמרכיבים קצוצים דק דק אבל לא הופכים למחית.
-
02.
מתבלים את חזה העוף והירקות בפפריקה מתוקה, כמון וזרעי כוסברה, מלח ופלפל. משמנים פלנצ'ה או מחבת כבדה בשמן זית וצורבים את חזה העוף והירקות כ 5 דקות מכל צד עד שהם עשויים. מומלץ לכסות את העוף במכסה בעת הצלייה כדי שפנים החזה יתבשל.
טיימר מופעל
-
03.
פורסים את העוף ומעבירים לצלחת הגשה יחד עם הירקות. מזלפים עליהם מהצ'ימיצ'ורי ומגישים