קובה חמוסטה טבעוני במילוי טופו ופטריות במרק ירוקים | השף הלבן

קובה חמוסטה טבעוני

מרק מלא ירוקים, חמצמץ עם כופתאות מפנקות

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קובה חמוסטה טבעוני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8:

למרק:
  • 1 בצל גדול קלוף חתוך גס
  • 1 חבילת מנגולד קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 3 ענפי סלרי (עם העלים) קצוצים
  • 1/4 כרוב פרוס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום (או 4 ס"מ שורש כורכום יבש)
  • מלח ופלפל
  • צרור פטרוזיליה קצוצה גס
  • צרור כוסברה קצוצה גס
  • 4-5 כפות מיץ לימון
לקובה:
לעטיפה:
  • 2 כוסות בורגול דק שטוף היטב
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 2 כוסות סולת
  • 3/4 כפית מלח
למילוי:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף וקצוץ דק
  • 1 סלסלת פטריות פורטובלו או שמפניון קצוצות דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 150 גרם (1/2 חבילה) טופו תנובה ALTERNATIVE בטעם טבעי מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כפות טחינה גולמית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את מעטפת הקובה: שמים בקערה בורגול ומים ומניחים ל 30 דקות. מוסיפים סולת ומלח ולשים לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מידי מוסיפים מעט סולת ואם יבש מוסיפים מעט מים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים עד שהפטריות מאבדות נוזלים. מוסיפים טופוף סויה ופלפל ומטגנים עוד 1-2 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים טחינה ומערבבים.  

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מכינים את הקובה: שמים ליד משטח העבודה קערת מים ומכינים את הקובות: בידיים רטובות קורצים מה בצק גודל כדור פינג פונג. משטחים ויוצרים ממנו קערית. שמים במרכזה כפית (אם רכשתם מיומנות - כפית גדושה) מתערובת המילוי וסוגרים עליה עם דפנות הקערית. מכדררים ומניחים בצד על נייר אפיה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.

  • 04.

    מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל 2-3 דקות. מוסיפים מנגולד, שום, סלרי וכרוב  ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים כמון, כורכום, מלח, פלפל ומטגנים חצי דקה. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי תחולת הסירמביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, מניחים את הקובה בעדינות בסיר המרק (אם צריך, מוסיפים מים רותחים) ומבשלים כ 30 דקות עד שהקובה עשויות. במהלך הבישול מטלטלים בעדינות את הסיר (לא מערבבים כשהקובה בפנים) כך שהנוזלים יכסו את הקובה. מוסיפים מיץ לימון, מבשלים עוד 2 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.