קדרת אורז, בשר וחומוס | השף הלבן

קדרת אורז, בשר וחומוס

ארוחה שלמה בקדרה אחת. מנה נפלאה לסעודות משפחתיות מרובות משתתפים.

קדרת אורז, בשר וחומוס מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קדרת אורז, בשר וחומוס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6:

  • 3 כפות שמן זית
  • 500 גרם בצלים קלופים, חצויים ופרוסים
  • 500 גרם אסאדו בלי עצמות "אדום אדום" חתוך לקוביות של 4-3 ס"מ
  • ½1 כפיות כמון טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 400 גרם גרגרי חומוס מוקפא "סנפרוסט"
  • 2 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
  • כ־20 עגבניות שרי
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את השמן בסיר גדול בעל תחתית עבה, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוציאים את הבצל מהסיר בכף מחוררת ושומרים בצד.

  • 02.

    מגביהים את הלהבה, מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים במשך 10 דקות או עד שהן משנות את צבען. מוסיפים לסיר כוס מים, כמון, קינמון ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה. מוציאים את החומוס מהמקפיא ומניחים לו להפשיר שעה בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מפזרים את גרגרי החומוס על הבשר ומסדרים עליהם הבצל המטוגן ואת העגבניות. מתבלים בכף מלח. מפזרים את האורז בשכבה אחידה. מוסיפים לסיר ½2 כוסות (625 מ"ל) מים רותחים ומביאים לרתיחה. מרתיחים עד שהמים בגובה פני האורז. "מאווררים" את שכבת האורז בשיני מזלג, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד במשך שעה עד שעה וחצי. מדי פעם מאווררים שוב את האורז. להגשה, הופכים את תכולת הסיר על מגש גדול. מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(1)