טורטייה בסגנון מקסיקני עם ממרח שעועית, אבוקדו ורצועות עוף
טעמים של דרום אמריקה בהכנה מהירה. את המילוי אפשר לארוז בתוך טורטייה או להכניס לפיתה או לאכול כמנה בצלחת
בשרי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6 מנות:
- 6 טורטיות מקמח מלא
- 3 עגבניות קצוצות
- 1/2 בצל סגול קטן קלוף קצוץ דק
- 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
- 1 שקית (450 גרם) רצועות עוף בתיבול צ'ילי מתוק "מאמא עוף" מוכנות לפי ההוראות על האריזה
- מלח, פלפל
- 2 אבוקדו בשלים קלופים מגולענים ופרוסים
לממרח שעועית:
- 2 כפות שמן זית
- 1 עלה דפנה
- 1 בצל קטן קצוץ
- 3 שיני שום
- 1/4-1/2 פלפל חריף או קורט פפריקה חריפה
- 1 כפית שטוחה פפריקה מעושנת / מתוקה
- 1 כוס שעועית אדומה או לבנה של סנפרוסט - מוכנה לפי ההוראות על האריזה
- 3 כפות מנוזלי בישול השעועית או מים
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את ממרח השעועית: מחממים שמן עם עלה דפנה במחבת ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים את יתר מרכיבי הממרח (שום, פלפל חריף, פפריקה, שעועית, מלח, פלפל) ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מעבירים למעבד מזון את השעועית עם 3 כפות מנוזלי הבישול וטוחנים לממרח.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים בקערית עגבניות, שום, בצל, כוסברה, מלח ופלפל. צורבים את הטורטיות משני צידיהן על מחבת חמה (יבשה, ללא שמן).
-
03.
מרכיבים את הטורטיה: מורחים את הטורטיה בממרח שעועית, שמים את רצועות העוף, האבוקדו וסלט העגבניות, מגלגלים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים