סלט חיטה, טופו, דלעת צלויה ואבוקדו טבעוני
סלט מתוק חריף שהוא ארוחה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6 מנות:
- 3/4 כוס גרעיני חיטה או כוסמין או שיפון
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות קוביות דלורית קלופה
- 2 כפות שמן זית+1 כף לטיגון הטופו
- תימין מלח ופלפל
- 1 חבילת טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם פיקנטי מסונן וחתוך לקוביות
- 1 אבוקדו קלוף מגולען חתוך לקוביות
- 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק
רוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כפית מייפל
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק .
-
02.
שמים את גרעיני החיטה ומלח בסיר עם שפע מים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ 25 דקות עד שהגרעינים רכים אך עדין נגיסים. מסננים ומעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
03.
מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 250 מעלות. מעבירים את קוביות הדלורית לתבנית, יוצקים שמן זית ומערבבים. בוזקים מלח, פלפל, תימין ומערבבים. אופים כ 25 דקות עד שהדלורית רכה ומשחימה.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים כף שמן במחבת מונעת הדבקה ומטגנים קלות את הטופו עד השחמה.
-
05.
מצרפים לקערת החיטה את הדלורית, הטופו, האבוקדו, בצל ירוק והרוטב. מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים