סלט חיטה טבעוני עם טופו, דלעת צלויה ואבוקדו | השף הלבן

סלט חיטה, טופו, דלעת צלויה ואבוקדו טבעוני

סלט מתוק חריף שהוא ארוחה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט חיטה, טופו, דלעת צלויה ואבוקדו טבעוני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6 מנות:

  • 3/4 כוס גרעיני חיטה או כוסמין או שיפון
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות קוביות דלורית קלופה
  • 2 כפות שמן זית+1 כף לטיגון הטופו
  • תימין מלח ופלפל
  • 1 חבילת טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם פיקנטי מסונן וחתוך לקוביות
  • 1 אבוקדו קלוף מגולען חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק
רוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כפית מייפל
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק .

  • 02.

    שמים את גרעיני החיטה ומלח בסיר עם שפע מים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ 25 דקות עד שהגרעינים רכים אך עדין נגיסים. מסננים ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 250 מעלות. מעבירים את קוביות הדלורית לתבנית, יוצקים שמן זית ומערבבים. בוזקים מלח, פלפל, תימין ומערבבים. אופים כ 25 דקות עד שהדלורית רכה ומשחימה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מחממים כף שמן במחבת מונעת הדבקה ומטגנים קלות את הטופו עד השחמה.

  • 05.

    מצרפים לקערת החיטה את הדלורית, הטופו, האבוקדו, בצל ירוק והרוטב. מערבבים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)