אמפנדס טופו, פלפלים ותירס
מאפה מתובלן היטב בהשראת המטבח המקסיקני. שווה להכין יותר ולהקפיא ככה שתמיד אפשר להכניס לטוסטר ועד שמתחמם להכין סלט שישלים לארוחה

המרכיבים ל 30 יחידות:
- 1/2 חבילת טופו תנובה בטעם פיקנטי, מגורר גס
- 2/3 כוס גרעיני תירס טרי או סנפרוסט
- 1/3 כוס זיתים מגולענים קצוצים
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 4 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1/3 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אגוז מסקט
- 1 כפית מלח
- 1 כוס שמן זית
- 1 כוס מים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף קצוץ
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 3 שיני שום קצוצות
- מלח, פלפל
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית זרעי כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הבצק בקערה, מערבבים במזלג או בידיים לבצק אחיד. מניחים מחוץ למקרר 20-30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים בסיר רחב או מחבת עמוקה שמן ומטגנים את הבצל כ 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים פלפלים ושום מטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים מלח, פלפל, כמון וזרעי כוסברה ומטגנים תוך בחישה דקה נוספת. מוסיפים טופו ותירס ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים זיתים ופטרוזיליה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 190 מעלות. מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 15 ס"מ ומניחים בכל עיגול כף מילוי. מקפלים לחצי ומהדקים היטב את השוליים. עוברים ומהדקים סביב השוליים במזלג או בקיפול כמו פה. מניחים בתבנית ואופים כ 25 דקות עד שהמאפה יבש ומזהיב.
טיימר מופעל