מתכון לאמפנדס טופו, פלפלים ותירס טבעוני | השף הלבן

אמפנדס טופו, פלפלים ותירס

מאפה מתובלן היטב בהשראת המטבח המקסיקני. שווה להכין יותר ולהקפיא ככה שתמיד אפשר להכניס לטוסטר ועד שמתחמם להכין סלט שישלים לארוחה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אמפנדס טופו, פלפלים ותירס
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 30 יחידות:

  • 1/2 חבילת טופו תנובה בטעם פיקנטי, מגורר גס
  • 2/3 כוס גרעיני תירס טרי או סנפרוסט
  • 1/3 כוס זיתים מגולענים קצוצים
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
לבצק
  • 4 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מסקט
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כוס מים
למילוי:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הבצק בקערה, מערבבים במזלג או בידיים לבצק אחיד. מניחים מחוץ למקרר 20-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מחממים בסיר רחב או מחבת עמוקה שמן ומטגנים את הבצל כ 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים פלפלים ושום מטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים מלח, פלפל, כמון וזרעי כוסברה ומטגנים תוך בחישה דקה נוספת. מוסיפים טופו ותירס ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים זיתים ופטרוזיליה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 190 מעלות. מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 15 ס"מ ומניחים בכל עיגול כף מילוי. מקפלים לחצי ומהדקים היטב את השוליים. עוברים ומהדקים סביב השוליים במזלג או בקיפול כמו פה. מניחים בתבנית ואופים כ 25 דקות עד שהמאפה יבש ומזהיב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.