בויורדי - פרוסות בולגרית ועגבניות צלויות בתנור | השף הלבן

בויורדי – פרוסות בולגרית ועגבניות צלויות בתנור

גבינה מומסת היא אחד התענוגות הגדולים של היוונים והמנה הזו היא חגיגה של גבינה מותכת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בויורדי - פרוסות בולגרית ועגבניות צלויות בתנור
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • שמן זית
  • 2 עגבניות פרוסות
  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 1 מיכל פרוסות גבינה בולגרית 5% פיראוס
  • 1 כף עלי אורגנו טריים או 1 כפית אורגנו יבש
  • פלפל שחור
  • 1 כפית פלפל חריף פרוס דק (לא הכרחי)
  • 1 שן שום כתושה
גודל תבנית: קערה קטנה חסינת חום או תבנית קטנה 15*15

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית קטנה בשמן זית ומניחים בה לפי הסדר בשכבות שכבות עגבניה-בצל סגול-גבינה-עלי אורגנו-פלפל שחור ופלפל חריף וחוזר חלילה. לשכבה העליונה מוסיפים גם שום וזילוף שמן זית.

  • 02.

    מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 25 דקות עד שהירקות מתרככים והגבינה נמסה. נפטרים מהנוזלים שהצטברו ומגישים עם לחם לטבילה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.