שקשוקת טופו, פלפלים ותרד - טבעונית וטעימה! | השף הלבן

שקשוקת טופו, פלפלים ותרד

הגרסה הטבעונית לשקשוקה עם רוטב עגבניות, פלפלים ותרד, שכיף לנגב עם חלה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקת טופו, פלפלים ותרד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל2:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חבילת טופו תנובה פיקנטי, מסונן ומיובש במגבות נייר מעודפי נוזלים, חתוך לקוביות בגודל 1.5 סמ"ר
  • 1 בצל גדול קלוף, קצוץ
  • 4 שיני שום
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות שלמות קלופות
  • 100 גרם תרד שטוף, קצוץ גס
  • להגשה: פטרוזליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן במחבת נון-סטיק ומטגנים את קוביות הטופו מכל צידיהן עד הזהבה. מוציאים לצלחת. לא מכבים את האש.

  • 02.

    שמים את הבצל במחבת ומטגנים 4-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום, פלפלים ותבלינים ומטגנים כ 2 דקות. מוסיפים עגבניות, מערבבים, מכסים ומבשלים כ 20 דקות. בעזרת כף עץ מועכים את העגבניות השלמות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים טופו ותרד, מערבבים ומבשלים כ 5 דקות נוספות עד שהתרד מבושל. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם עם חלה או לחם טרי.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)