שקשוקת טופו, פלפלים ותרד
הגרסה הטבעונית לשקשוקה עם רוטב עגבניות, פלפלים ותרד, שכיף לנגב עם חלה
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל2:
- 2 כפות שמן זית
- 1 חבילת טופו תנובה פיקנטי, מסונן ומיובש במגבות נייר מעודפי נוזלים, חתוך לקוביות בגודל 1.5 סמ"ר
- 1 בצל גדול קלוף, קצוץ
- 4 שיני שום
- 2 פלפלים אדומים קצוצים
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל
- 1 פחית (400 גרם) עגבניות שלמות קלופות
- 100 גרם תרד שטוף, קצוץ גס
- להגשה: פטרוזליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן במחבת נון-סטיק ומטגנים את קוביות הטופו מכל צידיהן עד הזהבה. מוציאים לצלחת. לא מכבים את האש.
-
02.
שמים את הבצל במחבת ומטגנים 4-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום, פלפלים ותבלינים ומטגנים כ 2 דקות. מוסיפים עגבניות, מערבבים, מכסים ומבשלים כ 20 דקות. בעזרת כף עץ מועכים את העגבניות השלמות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים טופו ותרד, מערבבים ומבשלים כ 5 דקות נוספות עד שהתרד מבושל. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם עם חלה או לחם טרי.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים