פלאפל עדשים כתומות וטופו לצד ירקות קלויים וטחינה | השף הלבן

פלאפל עדשים כתומות וטופו עם ירקות צלויים וטחינה

מתכון משודרג ועשיר בדברים טובים לפלאפל עדשים

מאת: סבינה ולדמן
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: דיאנה לידנר

המרכיבים ל 60 כדורים:

פלאפל :
  • 100 גרם טופו "תנובה" בטעם טבעי
  • 1 כוס עדשים כתומות מושרות במים לשעה
  • 20 גרם שומשום
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 1 כפית מחוקה כורכום
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל לבן קטן קלוף, חתוך לרבעים
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית מלח
  • פלפל
להגשה:
  • כרובית צלויה
  • גזר צלוי
  • קישוא צלוי
  • סלק צלוי
  • טחינה
  • שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסננים את העדשים ומייבשים היטב בעזרת מגבת מטבח. מניחים במעבד מזון עם יתר רכיבי הפלאפל וטוחנים בפולסים למחית גסה. מצננים כחצי שעה, מכדררים כדורים בקוטר 3 ס"מ. מחממים שמן לחום בינוני גבוהה ומטגנים עד להזהבה. מגישים חם עם ירקות צלויים וטחינה

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.