עגבניות קלויות בציפוי פתיתי עמק
עגבניות ממולאות בתערובת של פירורי פנקו, עשבי תיבול ופרמזן, מצופות בפתיתי עמק וקלויות תחת הגריל. מנה ראשונה או תוספת קלילה בארוחה קיצית.
המרכיבים ל8:
- 4 עגבניות בינוניות
- מלח
- 25 גרם חמאה
- 6 כפות פירורי פנקו
- ¼ כפית אורגנו מיובש
- פלפל שחור טחון טרי
- קורט פפריקה חריפה
- 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 2 כפות ריחן קצוץ דק
- 8 כפות פתיתי "עמק" מופחת שומן 15%
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את הגרל של התנור. חוצים את העגבניות לרוחבן ומנקים מגרעינים (לא צריך להקפיד לנקות ביסודיות). מסדרים את העגבניות בתבנית - הצד החתוך כלפי מעלה - ובוזקים עליהן מעט מלח. צולים במרחק 10 ס"מ מהגריל החם במשך 10-8 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את החמאה במחבת, ומטגנים את פירורי הפנקו עם האורגנו עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה חריפה. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומערבבים פנימה את הפרמזן ואת רוב כמות הריחן.
-
03.
מוציאים את העגבניות. ממלאים את החללים בכל חצי עגבנייה בתערובת פירורי הפנקו ומכסים גם את המרכז. מניחים כף פתיתי עמק על כל חצי עגבנייה, מפזרים את הריחן הקצוץ הנותר, וקולים תחת הגריל של התנור במשך 4-3 דקות, עד שפתיתי הגבינה נמסים ומתחילים להזהיב. מגישים מייד.
טיימר מופעל